4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Teziç'e saldırı girişimine 3 tutuklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişimiyle ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişiden aralarında Nurullah İlgün'ün de bulunduğu 3 kişi mahkemece tutuklandı.


Ankara Jandarma Merkez Komutanlığında sorguları süren İlgün ve kız arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi ile diğer 4 zanlı, öğleden sonra jandarma ekipleri tarafından Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Terör ve Organize Suçlara Bakmakla Görevli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından sorgulanan 6 zanlıdan, Nurullah İlgün'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, “adam öldürmeye teşebbüs”, “terörle mücadele yasasına muhalefet” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlı Nurullah İlgün, mahkemeye sevk edilirken kız arkadaşına, “Hayatımı mahvettin” diye bağırdı. İlgün, jandarma tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkarılan zanlılardan Nurullah İlgün, Muhammet A. ve Bülent A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
a.a
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 00:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?