4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Tiyatroculardan AKM protestosu

Ankaralı bir grup tiyatro sanatçısı, dün İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnelerinin yıkım kararını protesto eden meslektaşlarına destek vermek ve hükümetin sanat politikasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Kültür Sanat-Sen, TOBAV, DETİS, TOMEB, IŞIK-DER ve Ankaram Platformu üyeleri, Opera binasının önünde toplandılar.

Tiyatrocular, çeşitli protesto dövizleri taşıyarak sloganlar atarak Kültür ve Turizm Bakanlığına yürüdüler. Sanatçılar burada Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile AK Parti ve ABD'yi canlandırarak gösteri yaptılar.

Konuşmaların ardından eylemciler, bakanlık binasının önüne, üzerinde "Karanlığa karşı sanat cephesi" yazısı bulunan bir siyah çelenk bıraktılar.

Daha sonra Küçük Tiyatroya yürüyen grup, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Vekili Mine Acar'ın "atanma şeklini" protesto etti. Bir erkek, bir de kadın tiyatro sanatçısı da grubu temsilen buraya da siyah çelenk bıraktı.


AA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 16:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL İBRAHİM ÜNAL IP: 88.230.225.xxx Tarih : 29.03.2007 20:07:14
LANET OLSUN BÖYLE İŞE.BU MEMLEKET BU DURUMLARA DA MI DÜŞECEKTİ.ATATÜRKÜN NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞI DEĞER VARSA HEPSİNİ SİLMEYE ÇALIŞAN BU ZİHNİYETE LANET OLSUN.DEĞERLİ SANATÇILAR BEN DE SİZİN YOLUNUZDAN GELİYORUM.ONUN İÇİN MERAK ETMEYİN TAM ARKANIZDAYIM.HEP ARKANIZDAYIM...