4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

TOBB ETÜ, ilk mezunlarını verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kendi bünyesindeki Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (ETÜ) öğrencilerine hediye yağdırdı. Staj dönemlerinde çalıştıkları kurumlarda başarılı olan öğrencilere Cumhuriyet altını hediye edilirken, 1. sınıf öğrencilerine ise dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

TOBB ETÜ'de Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans programını tamamlayan öğrencilere diplomalarının verilmesi ve 1. sınıf öğrencilerine dizüstü bilgisayar dağıtılması dolayısıyla tören düzenlendi. Törene TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, aralarında eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin de bulunduğu öğretim görevlileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, bu yıl ilk defa mezun verdiklerini belirterek, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans programını tamamlayan 8 öğrencinin diplomalarını alacaklarını söyledi. Türkiye'de 115 üniversite bulunduğuna işaret eden Kesici, TOBB ETÜ'nün bunlar içinde ayrıcalıklara sahip bir üniversite olduğunu vurguladı. Hazırlık sınıfında en iyi İngilizce öğreten üniversite olduklarını iddia eden Kesici, uyguladıkları ortak eğitim sistemiyle öğrencilerinin 1 yıl boyunca işyerlerinde çalışarak pratiklerini geliştirdiklerini ve iş dünyasına
hazırlandıklarını ifade etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise TOBB ETÜ'de 1 yıllık bir deneyim kazandırılan öğrencilerin hayata 1 adım önde atılmalarının sağlandığını vurguladı. TOBB ETÜ öğrencilerine ortak eğitim kapsamında işyerlerinde staj yaptırıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, geçen yıl işyerlerinde staj yapan ve başarılı olan 31 öğrenciye Cumhuriyet altını vereceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, işyeri sahiplerinin takdirini kazanan öğrencilerin ödüllendirilmesi uygulamasını her yıl tekrarlayacaklarını ifade etti.

TOBB ETÜ'nün çok iyi bir öğretim kadrosu bulunduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu, öğretim kadrolarının 2 yıldır üst üste Türkiye birincisi olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, geçen yıl üniversite sınavında ilk 100'e giren 11 öğrencinin TOBB ETÜ'yü tercih ettiğini hatırlatarak, bu yıl bu sayının 13'e yükseldiğinin, bunun da sorumluluklarını artırdığını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Toplumları idare eden yüzde 2-3'tür. Bu yüzde 2-3'te buralarda yetişecektir" dedi.
Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB ETÜ Öğretim Görevlisi Şener, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayan 8 öğrenciye diplomalarını verdi. Daha sonra staj yaptıkları işyerlerinde başarılı olan ve işyeri sahiplerinin takdirini kazanan 31 öğrenciye başarı belgeleri ve Cumhuriyet altını verildi. Törenin sonunda ise TOBB ETÜ 1. sınıf öğrencilerine dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 17:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?