3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TOKİ, 25. yılını kutladı

Türkiye genelinde modern ve uygun fiyatlara yaptığı konutlarla adını duyuran Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 25. yılını ağaçlandırma şöleni ile kutladı. TOKİ'nin Eryaman 7. Etap'ta yaptığı konutların da bulunduğu 379 bin hektar alana 32 bin 700 fidan dikildi.

Türkiye genelinde yürütülen 'Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliği Eylem Planı' kapsamında TOKİ, 25. yılını ağaç dikme şöleni ile kutladı. Eryaman 7. Etap'taki ağaç dikme törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, TOKİ'nin yaptığı çalışmaları övdü. Eroğlu, TOKİ'nin sadece konut yapmadığını, hastaneden tarihi yerlerin restorasyonuna kadar yaptığı çalışmalarla tarih yazdığını söyledi. 2008 yılının başında dünyanın örnek alacağı ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını anlatan Eroğlu, bu yıl 463 bin hektar alanı ağaçlandırarak, hedefledikleri 429 bin hektar rekorunu kırdıklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu, 2009 yılındaki hedeflerinin ise 500 bin hektar alanı ağaçlandırmak olduğunu belirtti. 2012 yılında 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandıracaklarını vurgulayan Eroğlu, bu rakamın pek çok Avrupa ülkesinin yüzölçümüne eşit bir alan olduğunu söyledi. Yeni yapacakları projeyi de anlatan Eroğlu, her yeni doğan bebek için bir fidan dikilmesi kampanyası başlatacaklarını ifade etti. İlk olarak Ankara'da başlayacak proje kapsamında dikilecek fidanlara bebeklerin isminin verileceğini kaydeden Eroğlu, "İsteyen vatandaşımız çocuğunun büyümesi ile beraber fidanın büyümesini de internetten takip edebilir" dedi.

Ankara'da yılda yaklaşık 73 bin ile 75 bin bebeğin dünyaya geldiğini belirten Eroğlu, bunun gerçekten önemli bir rakam olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, "Bebeklerimiz, çocuklarımız büyürken o fidanlar da çınar haline gelecek, Türkiye'nin, Ankara'nın yeşillenmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, TOKİ'nin 25. yılını insanlığın en önemli argümanlarından biri olan ağaçlandırmayla kutladıklarını söyledi. TOKİ'nin 2003 yılından itibaren 352 bin konut yaptığını anlatan Erdoğan, modern hayatın gerektiği donatıları da yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Bayraktar, bu kapsamda peyzaj çalışmalarına, park yapımı gibi sosyal alanların yapımına önemli ölçüde dikkat ettiklerini kaydetti

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Bayraktar, üzerinde isimleri bulunan fidanları dikti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?