5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

TOKİ'den 256 Beypazarı evi

TOKİ 256 BEYPAZARI EVİ YAPACAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geleneksel Türk mimarisinin yaşatılması için özel projeler geliştiriyor.

Geleneksel Türk mimarisinin günümüze ulaşan örneklerinden olan tarihi Ankara-Beypazarı Evleri'ni modern mimari anlayışla yeniden yorumlayan TOKİ, Ayvaşık Mahallesi'ne 256 konut yapacak.

Beypazarı evlerinin karakteristik pencere tipi ve ölçülerine sadık kalan TOKİ, geleneksel mimarinin yaşatılmasının yanı sıra kullanıcısına günümüz standartlarını da sunacak. 208 dairesi 2+1, 48 dairesi ise 3+1 olarak planlanan Beypazarı Evleri 16 bloktan oluşacak. Yeni yaptığı konutlarda farklı dış cephe anlayışları deneyen TOKİ, yaptığı konutlara yöresel mimari özelliklerini yansıtmaya çalışıyor. Daha önce Kuzey Ankara Kent Girişi Dönüşüm Projesi'nde Osmanlı ve Selçuklu çizgisi taşıyan mimari örnekleri kullanan TOKİ, Hasankeyf ve Mardin evleri, Rize Çamlıhemşin evleri, Bolu Göynük ve Mudurnu evleriyle yöresel mimariyi ön planda tutan çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin'in Ilısu köyünün yapımında da yöresel mimariyi kullanan TOKİ, konutların görünüm ve kullanım şekillerini yöre insanına sorarak belirledi. Hasankeyf bölgesinde de yöresel mimariye sadık kalacak olan TOKİ, Ilısu Barajı suları altında kalacak diğer köylerde de yöresel mimaride konut yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:32:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 15:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?