3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Topçu, BBP Genel Başkan adayı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 24 Mayıs'ta yapılacak olan olağanüstü genel kurulda, parti organlarının kararı üzerine aday olduğunu belirterek, "Bana verilen bu görevi başımın üzerine koydum ve 'Allah yardımcım olsun' diyerek kabul ettim" dedi.

Topçu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadetiyle başlayan kurultay süreci yaşadıklarını hatırlatarak, 24 Mayıs'ta Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultaya herkesi davet etti.

"Ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun bize emanet ettiği bu hareketi milletle buluşturacak kadroları oluşturacağız" diyen Topçu, "Kurultay süreci başladıktan sonra aday adaylarının artmaması için usul belirlemiştim. Partimizin divan heyeti, MYK üyeleri, il ve içe başkanları, YİK üyeleri kahır ekseriyetle yazılı kararlarını bana tevdi ettiler. Bana verilen bu görevi başımın üzerine koydum ve 'Allah yardımcım olsun' diyerek kabul ettim" diye konuştu.

Topçu, Alperen Ocakları eski Genel Başkanı Tuna Koç'un da adaylığını açıkladığının hatırlatılması üzerine, "Adaylık yarışımız Türk'ün töresi ve İslam ahlakına göre olacak. Bu süreçte tabii ki aday adayları olacaktır. Herkesin aday adayı olmaya hakkı vardır. Tuna Koç da hareketimizin yetiştirdiği değerli bir arkadaşımızdır. Kurultay iyilerin yarışı olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?