3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Toptan'dan Anneler Günü mesajı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, annelerin, özveri ve fedakarlıkla yetiştirdikleri çocuklarla toplumun geleceğinin mimarları olduğunu belirtti.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan TBMM Başkanı Toptan, sevgi, şefkat ve merhametin sembolü annelerin, toplumun temel taşı olan ailenin en önemli parçası olduğunu kaydetti.

Kutsal bir görevi yerine getiren annelerin, köklü geleneklere sahip Türk milletinin kültüründe çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Toptan, bütün aileyi sevgi ve hoşgörüyle kucaklayan annelerin, özveri ve fedakarlıkla yetiştirdikleri çocuklarla toplumun geleceğinin mimarları olduğunu ifade etti.

Toptan, "Yerleri hiçbir zaman doldurulamayacak en değerli varlığımız olan anneleri yılın sadece bir gününde değil her zaman hatırlamak, destek olmak ve bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil içten gelen bir duygudur" ifadelerini kullandı.

Annelerin aynı zamanda bir kadın olarak siyasetten çalışma hayatına, ekonomiden sanata tüm toplumsal alanlarda daha fazla etkin olmasının, Türk toplumunun başarısını artıracağını ifade eden Toptan şunları kaydetti:

"Hayatın her döneminde bizlere verdikleri sevgi, güç ve güven için annelerimize şükran borçluyuz. Bu anlamlı günü, Mardin'de yaşanan insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden annelerin vicdanları yaralayan acısı nedeniyle millet olarak buruk kutluyoruz. Milletimizin hafızasında derin izler bırakan olayda en değerli varlıkları olan çocuklarını kaybeden annelerin acısını da yürekten paylaşıyor, böylesine büyük üzüntülerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan annelerin gözlerinde yaş değil sevinç, yüzlerinde hüzün değil tebessüm, gönüllerinde acı değil mutluluk görmek hepimizin ortak dileğidir. Bu duygularla başta bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, onlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 11:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?