3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Toptan'dan Başbuğ'a başsağlığı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu 9 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Mesajında, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 9 askerin şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu belirten Toptan, "Bu tür hain saldırılar vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve barışını hedef almaktadır. Büyük mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz vatanımızı bölmek isteyen hain terör örgütü, milletimizin sağduyusu sayesinde kirli emellerine asla ulaşamayacaktır" dedi.

Türkiye'nin, terörle mücadelesini, tüm güvenlik birimleri ve vatandaşlarıyla büyük bir soğukkanlılık ve kararlılık içerisinde sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğini vurgulayan Toptan, şunları kaydetti:

"Bugün bir kez daha tanıklık ettiğimiz gibi, kahraman ordumuz ve tüm güvenlik birimlerimiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda cansiperane görev yapmaktadır. Vatanının birlik ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güveni için görevlerini en iyi şekilde yerine getirme konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan güvenlik görevlilerimizin bu gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Yüce Meclisimiz, ülkemizin yürütmekte olduğu terörle mücadeleye verdiği desteği her zaman sürdürecektir. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyor, büyük milletimizin böyle acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyorum. Aziz canlarını bağımsızlık ve özgürlüğümüz için feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve şahsınızda tüm silahlı kuvvetler mensuplarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?