3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Toptan'dan Kızılay'a kutlama mesajı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan zaferlerin kazanılmasında Kızılay'ın büyük pay sahibi olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Toptan, Kızılay'ın 141. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türk milletinin en önemli değerlerini oluşturan yardımlaşma ve sosyal dayanışmanın öncü kuruluşlarından Kızılay'ın 141. kuruluş yıldönümünü kutlayan Toptan, köklü bir geçmişe sahip olan Kızılay'ın, savaşların, çatışmaların, doğal afetlerin ve yoksulluğun tümüyle ortadan kaldırılamadığı dünyada, kurulduğu günden beri insanlığa yardım elini uzattığını vurguladı. Toptan mesajında şu ifadeleri kaydetti:

"Kızılay, Türk halkından aldığı güç ve destekle uluslararası arenada sergilediği çaba, dostluk, işbirliği ve sürekli barışı destekleyen tavrıyla gurur kaynağımızdır. Ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan zaferlerin kazanılmasında büyük pay sahibi olan Kızılay, yürüttüğü başarılı faaliyetlerle bugün dünyanın en etkin ve en güvenilir insani yardım kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Her geçen gün hizmet ve faaliyet alanlarını genişleten Kızılay, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada meydana gelen doğal afetlerde, kriz ve savaşlarda kara gün dostu olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam etmektedir. Bu düşüncelerle, insanlık adına bu yüce görevi üstlenen ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Kızılay'ın değerli yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 11:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?