1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Topuk sesleri Ankara'yı inletti

Emekçi Kadınlar Birliği (EKB), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ücretli izin günü olması için topladıkları dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiler. EKB yanlısı bir grup kadın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak "8 Mart emekçi kadınlarındır", "Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son", "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada, 8 Mart 1857’de insanca yaşam koşulları ve 10 saatlik iş günü talebiyle başlattıkları grev dolayısıyla katledilen 129 kadının mücadelesine sahip çıkıldığının haykırılması için toplanıldığı ifade edilerek, "Onların mücadeleleri ve anıları üzerinden yükselen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne sahip çıkmak için buradayız" denildi. 8 Mart’ın ücretli ve resmi izin günü olması istenilen açıklamada şöyle denildi:

"Gerek kadın sorununun devlet mekanizmaları tarafından kabul edilmesinin bir adımı olarak, gerekse kadın dayanışmasının önemli bir ayağını oluşturması bakımından 8 Mart’ın ücretli izin günü ve resmi tatil ilan edilmesi talebi önem taşıyor."

Grup arasından seçilen temsilciler daha sonra topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 15:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?