4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Trafik kazası: 3 yaralı

Ankara'da, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan aracın kaldırımda bulunan aydınlatma direğine çarması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. Karla kaplı zeminde acı içinde kıvranan yaralılar dakikalarca ambulans bekledi. 

Alınan bilgilere göre, kaza sabah saat 07.00 sıralarında İstanbul Yolu Yenimahalle kavşağında meydana geldi. 06 AG 1569 plakalı otomobili Çiftlik'ten Yenimahalle istikametine giden Karip Çakmak Konya yolu istikametine dönen viraja yaklaştığında yavaşlamak için frene bastı. Kar nedeniyle kayganlaşan yolda aniden kontrolden çıkan önce kaldırıma çıktı ardından da aydınlatma direğine çarparak devrildi. 

Kaza sırasında direk aracın üzerine devrildi. Hurdaya dönen araçtan vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarılan sürücü Karip Çakmak ile yanında bulunan yolcular Gülay Çakmak ve Ayşe Tütüncü karla kaplı zeminin üzerine yatırıldı. Yine vatandaşlar tarafından çağrılan ambulans olay yerine gelmekte gecikince yaralılar dondurucu soğukta ve yağan karın altında acı içinde kıvrandı. Uzun süren bekleyişin ardından olay yerine gelen ilk sağlık etibi yaralılardan Karip ve Gülay Çakmak'ı ambulansa bindirdi. Diğer yaralı Ayşe Tütüncü ise karla kaplı zeminde beklemeye devam etti. Yaralının dondurucu soğuğa daha fazla dayanamayacağını anlayan sağlık ekipleri, hava yatağını açarak Ayşe Tütüncü'yü yatağın içine aldı. Yaklaşık yarım süren bekleyişin ardından gelen ikinci sağlık ekibi yaralıyı ambulansa aldı. Her üç yaralı da Gazi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 11:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?