3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Travesti cinayetine 1 gözaltı

Ankara'da bir travestinin evinde öldürülmesi olayıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, Çankaya Bilir Sokak'ta geçen hafta Cindy Çağla lakaplı İlyas Çağan'ın evinde 32 bıçak darbesiyle öldürülmesiyle ilgili yaptığı çalışmalar sonucu İlyas Çağan'ın web sayfasını hazırlayan Murat Olgun G.'yi gözaltına alındı.

Zanlının hazırladığı web sayfası karşılığında travesti İlyas Çağan ile cinsel ilişkiye girdiği belirlenirken, Murat Olgun G.'nin, borcu olduğu için cinayeti işlediği iddia edildi.Grafikerlik yapan katil zanlısı Murat Olgun G.'nin yapılan sorgusunda cinayet öncesinde maktulün evine girdiği ve evde bulunan diş doktoru B.Ö.'nün evden çıkmasını beklediği öğrenildi. Katil zanlısının travestiye ilk bıçak darbesini ise bilgisayar başında sırtından vurduğu belirlendi.

15 bin TL kredi kartı borcu bulunduğu öğrenilen katil zanlısı Murat Olgun G.'nin ifadesinde, "Bana çok parası olduğun söyledi. İyi kazandığını ve ev aldığını anlattı. Bunun üzerine bende borcumu ödemek için onu öldürmeye karar verdim. Paralarının evde olduğunu düşündüm. Evde sadece 950 TL buldum. Evdeki bir çekmeceyi açamadım. Paraların orada olduğunu düşünüyorum. Ama ben orayı açamadım" dediği öğrenildi.

Cinayet öncesinde İlyas Çağan'ın oturduğu apartmanın güvenlik kamerasını etkisiz hale getirdiği belirlenen katil zanlısı Murat Olgun G.'nin cinayetin ardından kan sürülen pantolonunun paçalarını kestiği ortaya çıktı. Apartmandan çıkarken şapka takan katil zanlısı bindiği taksiden bir süre sonra indiği ve ikinci bir taksiye binerek evine gittiği tespit edildi. Zanlının Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?