4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Travestiler iş kurumu'na başvurdular

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün fuhuşla mücadele çerçevesinde para cezası yazmasını protesto eden travesti ve transseksüeller, Ankara İş Kurumu'na başvurarak kendilerine iş bulunmasını istedi.


Abdi İpekçi Parkı'nda bulunan Ankara İş Kurumu önünde toplanan bir grup travesti ve transseksüel adına yapılan açıklamada, fuhuş yaptıkları gerekçesiyle kendilerine para cezası kesildiğine dikkat çekilerek, "İş vermediğiniz, ev vermediğiniz, sosyal güvencesi olmayan travesti ve transseksüellerin bu cezaları nasıl ödemesini bekliyorsunuz?" denildi. Travesti ve transseksüellerin çalışabileceği iş imkanları oluşturulmadığı sürece fuhuş yapmalarının kaçınılmaz olduğu ifade edilen açıklamada, "Biz bugün iş ve işçi bulma kurumunun önündeyiz. Çünkü iş istiyoruz, aş istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Yapılan açıklamanın ardından gruptakiler İş Kurumu'na girmek istedi. Önlem alan polis ekiplerinin grubun toplu olarak giremeyeceğini söylemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma sonrası grup, İş Kurumu'na girerek iş başvurusunda bulundu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 17:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?