5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Travestilerden "şiddet" protestosu

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup travesti ve transseksüel, hak ve özgürlüklerine saygı duyulması ve eşcinsellere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla eylem yaptı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapan grup, Nisan ayından beri Eryaman'da, travestilerin ve transseksüellerin kalabalık gruplar tarafından planlı ve sistematik şekilde saldırıya uğradığını öne sürdü.

Açıklamada, Türkiye'de travesti ve transseksüellere yönelik baskı ve şiddetin arttığı ve yaşam haklarının ihlal edildiği savunularak, şöyle denildi:

“Biz şiddetle kuşatılmak, şiddete alışmak ve özgürlüklerimizin sınırlandırılmasını istemiyoruz. Eryaman'da başlayan şiddet, İskitler'de devam ediyor. Her şey polisin gözü önünde cereyan ediyor. Büyükşehir Belediyesinin güvenlik şirketi, Güvenpark'a gelen eşcinselleri zor kullanarak parkın dışına atıyor. Olaylar medyaya, 'Güvenpark'a huzur geldi' şeklinde yansıyor.

Eryaman'da saldırıya uğrayan travestiler ve transseksüeller, suçluların ortaya çıkarılıp adalet sisteminin işletilmesi için savcılığa başvuruda bulundular. Biz de arkadaşlarımızın yürüttükleri hukuk mücadelesini desteklemeye geldik.”

Grup sözcüsü, olaylarda ihmali olduğunu öne sürdükleri polislerin soruşturulması amacıyla yarın İçişleri Bakanlığına dilekçe vereceklerini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 15:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?