5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Trende engelli vagonu

Devlet Demiryolları, engelli vatandaşların garlarda yaşadığı sıkıntılara son vermek için hazırlıklarını tamamladı. Ankara Garı'nda hizmete giren engelli vagonunun ilk yolcusunu Bakan Yıldırım uğurladı. 

Geçtiğimiz yıl, Adapazarı'nda özel olarak imal edilen 'engelli vagonu'nu hizmete koyan TCDD, Türkiye genelinde en fazla yolcusu bulunan 19 gar binasına da bu vagonlardan dağıtacak. Dün Başkent Ekspresi'ne bağlanan engellilere yönelik biniş rampasının bulunduğu özel vagonu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hizmete açtı. Demiryol-İş Sendikası ve Kamu Engelliler Derneği'nin bağışladığı tekerlekli sandalyelerin teslim törenine de katılan Yıldırım, özürlülere müjde verdi: "Bundan sonra imal edilecek vagonlar ile yurtdışından ithal edilecek vagonlarda engelli vatandaşların kolay kullanımını sağlayacak düzenekler mutlaka bulunacak. Engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan projelerimiz de devam edecek. Bunun için 2007 bütçesinden de 1 milyar YTL kaynak ayrıldı."

Ankara Garı'nda, Demiryol-İş Sendikası ve Kamu Engelliler Derneği'nce engellilerin kullanabilmesi amacıyla bağışlanan 20 tekerlekli sandalyelerin TCDD'ye teslim törenine katılan Bakan Yıldırım, 'Her gara bir engelli araç' projesinin tüm Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını kaydetti. Yıldırım daha önce, engellilere yönelik Ankara-İstanbul seferini yapan Başkent Ekspresi'ne bağlanan biniş rampasını hizmete açtıklarını hatırlatarak, "Engelli vatandaşlar, bu rampa sayesinde, trene hiçbir zahmet çekmeden binebiliyor. Bundan sonra da, TÜVASAŞ'ta imal edilecek ve yurtdışından ithal edilecek vagonlarda engellilerin kolay kullanımı sağlanacak özel vagonlar mutlaka olacak. Ayrıca bundan sonra istasyonlarda da engellilerin kullanımı için dağıtılan engelli araçları da hazır bulunacak." dedi. Yıldırım, engellilerin evlerinde, gönüllü ailelerin yanında ve sevgi evlerinde bakımı amacıyla 2007 bütçesinden 1 milyar YTL ayırdıklarını sözlerine ekledi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 10:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?