3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TŞOF'tan sürücülere "yılbaşı" uyarısı

TŞOF BAŞKANI APAYDIN'DAN SÜRÜCÜLERE

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Apaydın, yeni bir yılla birlikte insanların belli bir yerlerde eğleneceklerini veya ailesiyle birlikte büyüklerini ziyaret edeceklerini ifade etti. Bu nedenle insanların bir şekilde şehirlerarası veya şehir içi trafiğine çıkacaklarını ve bir yoğunluk yaşanacağını kaydeden Apaydın, "Dolayısıyla komşuluk münasebetleri ve eğlence yerlerine gidildiğinde alkol alınabilir. Tavsiyem, tüm araç kullanıcıları, özellikle alkol aldıktan sonra araç kullanmamalıdır. Eğer kişi alkol

almaya gidiyor ve aynı araçla döneceği belli ise, muhakkak ki, yanında alkol almayan bir arkadaşı olmalıdır. Bu kendi emniyeti ve güvenli için önemlidir. Eğer yalnız bir yere gitmiş ise ve alkol alıyorsa, kesinlikle aracını kullanmasın. Bunun için bizim şehir içinde ve ilçelerimizde 24 saat hizmet veren ticari taksilerimiz var. Bu taksilerimiz yılbaşı geceleri daha fazla nöbet tutmaktadırlar. Sürücüler bunlardan istifade edebilir" dedi.

Mevsimin kış olması dolayısıyla şehirlerarası seyahate çıkmak isteyen sürücüleri de uyaran Apaydın, "Sürücüler mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yapmalıdırlar. Zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantaları kesinlikle yanlarında olmalıdır. Ayrıca kış ayı olduğu için yolların ıslak ve buzlu olması muhtemeldir. Bu durumlarda özellikle sürücüler araçlarının fren ve direksiyon emniyetini kontrol etmeleri gerekmektedir. Hız kurallarına uymalıdır. Trafik işaretlerine riayet etmelidirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 10:02:00
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 22:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?