3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TŞOF'tan yeni yıl uyarısı

TŞOF GENEL BAŞKANI APAYDIN'DAN YENİ YIL UYARISI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yılbaşı nedeniyle araç kullanacak olan vatandaşları, alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi nedeniyle uyararak, "Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın. Yılbaşı gecesi alkol kullanacak olan vatandaşlarımız 24 saat süreyle hizmet verecek olan taksi duraklarımızdan yararlansınlar" dedi.

Apaydın, yaptığı açıklamada yılbaşı nedeniyle araç kullanacak olan vatandaşları, alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi nedeniyle uyardı. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek için sürücülerin alkollü araç kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Apaydın, "Yılbaşı gecesi alkol kullanacak olan vatandaşlarımız 24 saat süreyle hizmet verecek olan taksi duraklarımızdan yararlansınlar" ifadelerini kullandı.

Yeni yıla kazasız ve belasız girilmesini temenni eden Apaydın, trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyerek, "2008 yılında sadece alkollü araç kullanmaktan 133 bin 757 kişinin sürücü belgesine el konulmuştur. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi öncesi olabilecek kazalar nedeniyle alınan tedbirlere uyulmalıdır" diye konuştu.

Yeni yıl nedeniyle yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşların araç kullanmamalarını da isteyen Apaydın, "Yeni yıla evlerinin dışında geçirecek olan vatandaşlarımız alkollüyken araç kullanmasınlar. Taksi duraklarımız sabaha kadar 24 saat süreyle görev başında olacaklar. Mutlaka taksi duraklarımızdan yararlansınlar. Ayrıca, il ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafından alınan tedbirlere harfiyen uyularak, alkol kullanan vatandaşlarımız yetkililerden yardım talebinde bulunsunlar. Çünkü, yeni bir yıla üzülmeden, mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak bu kurallara mutlaka uymak zorundayız" uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı'nda tüm uyarılara rağmen trafik kazalarında 81 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 978 kişinin de yaralandığının altını çizen Apaydın, "Bir günlük eğlence için alınan alkolün etkisiyle çok sayıda insanımız hayatını kaybetmektedir. Aile ocaklarının sönmesinin yanı sıra büyük maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır. Gelin yılbaşı gecesinde alkollü araç kullanmayın. Ailenizi, ülkenizi ve malınızı seviyorsanız lütfen bu uyarımızı dikkate alın. Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkoldür, tedbirsizliktir. Yılbaşı gecesi trafik canavarı olmak istemiyorsanız acele ederek, alkollü araç kullanmayın. Trafik canavarı olmamak, insanın kendi elindedir. Bu da trafik kurallarına uymaktan geçer" dedi.

Türkiye'de trafik kontrollerinin yapıldığını bildiği halde yinede trafik kurallarına uymayan sürücülerin olduğunu ifade eden Apaydın, "Varacakları yere zamanından önce gitmeye can atan, aceleci, hız meraklıları var. Görüş alanı açılmadan, yol boşalmadan sollama yapan sorumsuz sürücüler, nasıl olsa bana bir şey olmaz diye düşünüyorlar. Ama kontrollerde alkollü araç kullandığı ilk kez tespit edilen sürücülere 548, ikinci kez tespit edilene sürücülerin de 687 TL para cezası ödemek durumunda kalacaklarını ve ehliyetlerine el konulacağını hatırlatırım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 10:46:02
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 10:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?