3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TÜBİTAK'tan 'Fethullah Gülen'e' ödül!

TÜBİTAK'TAN 'FETHULLAH GÜLEN'E' ÖDÜL

TÜBİTAK'ın 14. Ulusal Matematik Olimpiyatlarında 'Fethullah Gülen' süprizi yaşandı. 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatlarında İzmir Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulundan "Fethullah Gülen" adlı bir öğrenci ödül aldı. Öğrencinin aynı zamanda Fethullah Gülen'in de akrabası olduğu öğrenildi.

Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ile 2009 yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında derece alan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen törenle TÜBİTAK tarafından ödülllendirildi. Ödül törenine, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, geleceğin bilimde ve teknolojide alınacak olan mesafeye bağlı olduğunu belirterek, "Bilim güç, para, değer, refah ve dünyada itibarlı olmaktır. Ne kadar iyi şey varsa onun temelinde güvenilir bilgi vardır. Bugün istiyoruz ki ekonomimiz bilgi temelli olsun. Ekonomimiz bilgiye dayansın. Gelişmiş dünyanın koymuş olduğu hedefte budur" dedi. 2013 yılına gelindiğinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 2'sinin ayrılması gerektiğini belirten Aydın,

"Eğer dünyaya bir daha gelsem daha çok öğrenmek ve öğretmek için ömrümü harcardım. Bilgi kıpır kıpır birşeydir. Sağlam bilgiye sahip olmak onu yaymak gerekir" dedi. Konuşmasında Tokatın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olmasına da değinen Bakan Aydın, "Bütün sıkıntılarımıza rağmen büyük bir milletiz. Beklenmedik bir zamanda şehitlerimizin bağrımızı yakmasına rağmen yine de tek ve büyük bir milletiz. O sıkıntılarımıza rağmen yinede çalışacağız. Gerilimlerin çözülmesi için yine bilgiye ihtiyaç var" diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş açılışta yaptığı konuşmada, TÜBİTAK olarak yetenekli ve meraklı gençleri bilimsel ve teknolojik çalşmalara özendirmek ve yönlendirmek amacıyla çeşitli programlar uygulamakta ve yenilerini geliştirmekte olduğunu söyledi. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatına 763 farklı okuldan 4 bin 214 öğrencinin katıldığını belirten Yetiş, 28 il merkezi ve KKTC'de yapılan bu yılki ilköğretim Matematik Olimpiyat sınavında 10 öğrencinin altın, 20 öğrencinin de gümüş ve 33 öğrencinin de bronz madalya almaya hak kazandığını söyledi. Yetiş, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte de ortaöğretimde bir katsayı uygulamasına gidilmesi konusunda görüşmelerde bulunduklarını ve alt yapı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Devlet Bakanı Yazıcı, Devlet Bakanı Aydın, TÜBİTAK Başkanı Yetiş ve akademisyenlerin elinden ödüllerini aldı. 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatında İzmir Özel Yamanlar İlköğretim Okulu öğrencisi Fethullah Gülen adlı bir öğrenci de ödül aldı. TÜBİTAK tarafından ödül alan öğrenci Fethullah Gülen'in, aynı zamanda Nur cemaati lideri Fethullah Gülen'in de akrabası olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:46:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?