3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tuğçe Kazaz hemşireleri kızdırdı

Reklamlar, karikatürler derken şimdi de bir iç giyim defilesi hemşireleri rencide etti.

Bir iç giyim defilesinde hemşire kostümü ile sahneyle çıkan ünlü manken Tuğçe Kazaz hemşireleri kızdırdı. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Türk Sağlık-Sen söz konusu defileyi düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Sendikadan yapılan açıklamada Böyle defilelerde hemşire kıyafetlerinin kullanılmasının hemşireleri rencide ettiğine dikkat çekilerek bu tür organizasyonların yapılmaması istendi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, iç giyim defilesinde hemşire kostümü kullanılmasına sert tepki gösterdi. Herkes işine baksın diyen Başkan Kahveci, "Gündeme gelmek isteyen, yaptığı işleri duyurmak isteyen, adından söz ettirmek isteyen herkes doktor, hemşire gibi sağlık çalışanlarını rencide edecek tavırlar sergiliyor. Hemşirelik mesleğinin böyle bir defilede bir manken tarafından çirkin bir amaç için kullanılması onları rencide etmiştir. Dünden beri hemşireler bizlere mail atarak, telefonla arayarak duydukları rahatsızlıkları dile getiriyorlar" şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları üzerinden, hemşireler üzerinden prim yapmaya çalışıldığını belirten Başkan Kahveci, "Artık sağlık çalışanları üzerinden prim yapmaya, adınızı duyurmaya, sağlıkçıları, hemşireleri magazin malzemesi haline getirmeye çalışmayın" çağrısında bulundu.

İç giyim defilesinde kostüm olarak hemşire kıyafeti kullanmanın hastalıklı bir ruh haline işaret ettiğini belirten Kahveci, "Hemşirelerimiz zor şartlar altında insanlara şifa dağıtmak için çaba sarf eden insanlardır. Onların kıyafetlerini bu tür işlerde kullanmak hastalıklı bir ruh halinin göstergesi olduğu gibi ne hemşirelerin ne de bu toplumun kabul edeceği bir davranış değildir. Çirkin ve yakışıksız bir durum olmuştur. Mankenler bu tür defilelerde hemşire kıyafetleri giymemelidirler" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kimsenin hemşireleri rencide etmeye hakkı olmadığının altını çizerek, "Hemşireleri rencide eden defileyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız. Hemşirelerimizi kendi çıkarları için üzen ve rencide edenler hukuk karşısına çıkarak bunun hesabını vermelidirler. Bu tür işlerden artık herkesi vazgeçmeye çağırıyorum" şeklinde tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra yaşkıran IP: 88.228.195.xxx Tarih : 19.03.2009 18:24:25

bende hemşire adayıyım lütfen  onları böyle şeylerle gündeme getirmeyin. çünkü:onların işi çok kutsal magazin malzemesi değil... :)