3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk berber Guinness'te!

Ankara'da 26 yıldır kuaförlük yapan Ercan Buyruk, 24 saatte 363 kişi tıraş ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Buyruk, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 24 saatte 340 kişinin üzerindeki kişiyi tıraş etmesi gerektiğini belirterek, bu sayıyı geçmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu bildirdi.

Ankara'da 26 yıldır kuaförlük yapan Ercan Buyruk, 1.5 yıllık hazırlığın ardından dün akşam saat 19.30'da Yenimahalle Belediyesi Nikah Salonu'nda başladığı rekor denemesini bu akşam saat 19.30'da tamamladı. 24 saat içerisinde 363 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Buyruk, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 24 saatte 340 kişinin üzerindeki kişiyi tıraş etmesi gerektiğini belirterek, "Bu sayıyı geçmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi.

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Birliği (AB) standartlı berberi olduğunu ve rekor saç tıraşıyla Türk berberlerinin adını dünyaya duyurmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Buyruk, mevcut rekorun 24 saat aralıksız 340 kişiyi saç tıraşı yapan ABD'nin Texas eyaletinde bir berbere ait olduğunu söyledi. 24 saatte 341 kişiyi tıraş etmesinin rekor kırması için yeterli olacağını kaydeden Buyruk, "Rekoru geçtim. Berber arkadaşlarıma müşterilerini bana göndermeleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Gece yarısı tıraş edecek adam bulmakta zorlandık biraz. Taksici esnaf ile Ankara Toptancı Hali esnafından destek aldık. Hiç uyumadım ve ayak üstü bir şeyler atıştırdım. Enerji içeceği ile portakal suyu içtim, bisküvi ve simit yedim. Bir hafta öncesinden antrenmanlıyım. Birkaç gündür doktor kontrolünde hamur işlerini kestim ve sebze ve meyve ağırlıklı beslendim, kazandım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 23:41:20
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 23:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?