3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk berberden teşekkür ziyareti

Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan, ancak Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle serbest bırakılan Türk berber Sabri Boğday, ayağının tozuyla Başbakan Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Suudi Arabistan'da Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada 'Allah'a ve peygambere küfrettiği' gerekçesiyle tutuklanarak idama mahkum edilen ancak Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın girişimleriyle serbest bırakılan Türk vatandaşı Sabri Boğday, Türkiye'ye döner dönmez ilk ziyaretini Başbakan Erdoğan'a yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı eşi Muazzez, 2 yaşındaki oğlu Süleyman ile birlikte Meclis'teki makamında ziyaret eden Sabri Boğday, Erdoğan'a teşekkür etti. Türkiye'ye gelişinde sakallı olan Boğday'ın sakallarını kesmesi dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1 saat süreyle ağırladığı Boğday ailesine yakın ilgi gösterdi. Boğday'ın 2 yaşındaki Süleyman'ı kucağına alarak seven Erdoğan, oyuncak araba hediye etti. Erdoğan'ı ziyaretin ardından gazetecilerin ilgi odağı olan Boğday, "Sayın Başbakan'a teşekkür etmek için geldim. Çok mutluyum, çok özlemiştim. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Boğday, kabul etmesi halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de teşekkür ziyaretinde bulunacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?