3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk el sanatları yeniden doğuyor

GELENEKSEL EL SANATLARI MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE HAYAT BULUYOR

Mamak Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kurslarıyla geleneksel kültürümüzün gözbebeği ebru, hat ve tezhip gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Yıl boyunca çeşitli kültür-sanat etkinliklerine imza atan Mamak Kültür Merkezi (MKM), geleneksel Türk el sanatlarının yaşatılmasına da katkı sağlıyor. Mamak Belediyesi tarafından meslek edindirme kursları çerçevesinde açılan ebru, tezhip ve hat, MKM'de adeta yeniden doğuyor.

Haftanın belirli günlerinde kursiyerlere uzman eğitmenler tarafından geleneksel kültürün bu üç önemli el sanatının incelikleri öğretiliyor. Kurslar, genç-yaşlı her kesimden yoğun ilgi görüyor. Boyaların su üzerindeki dansı olarak betimlenen ebru ve tezhip kurslarına kadınların, hat sanatına da erkeklerin ilgisi göze çarpıyor.

Yaklaşık 8 ay süren eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika ve başarı belgesi veriliyor. Ebru, hat ve tezhiple tanışan kursiyerler, yıl içinde birbirinden güzel eserlere imza atıyor. Kursun sonunda üretilen eserler, gelirleri kursiyerlere verilmek üzere sergileniyor. Kursiyerler bir taraftan ücretsiz eğitim alırken, diğer taraftan aile bütçesine katkıda bulunuyor.

GELENEKSEL EL SANATLARI MAMAK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE HAYAT BULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 17:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?