3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk Kızılay'ı Anıtkabir'de

Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 144. yıldönümü nedeniyle Genel Başkan Tekin Küçükali ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'e çıktı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Küçükali'nin Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra heyetle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Küçükali, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri kaydetti:

"1912 yılında Derne'deki Sahra hastanemizde şahsınızı Şark Kolordu Komutanı olarak tedavi etmekten büyük onur duyan Kızılayımız, o günden bu güne yüksek himayelerimizi hep yanında hissetmiş ve bu onuru sahip olabileceği en büyük armağan olarak gururla taşımıştır. Sizin çizdiğiniz aydınlık yolda ilerleyen Cumhuriyetimizin en nadide kurumlarından biri olarak acının yaşandığı her yerde Türk'ün merhametini taşıyor ve bunu yaparken de sizin varlığınızdan ilham alıyoruz. Eşsiz şahsınız huzurunda Cumhuriyetimize emek vermiş herkesin önünde bir kez daha saygıyla eğilir, manevi huzurunuzda bulunmaktan tarifsiz bir şeref duyduğuzu bir kez daha ifade etmek isterim."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?