4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Türk Kızılayı'ndan Boyabat'a yardım

Türk Kızılay'ı Sinop'un Boyabat ilçesi Yukarıseyricek Köyü'nde maydana gelen yangın sonrasında bölgeye haberleşme aracı, uzman afet personeli ve yardım malzemesi gönderdi.


Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Yukarıseyricek Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu harekete geçen Türk Kızılayının Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden bölgeye 3 kişilik öncü ekip ve 1 haberleşme aracının gönderildiği kaydedildi.

Yangında 48 haneli köyde çoğunluğu ahşap ve tek katlı evlerin hasar gördüğü ve bu evlerde ikamet eden 70 kişinin yangından etkilendiği bildirilen açıklamada, Türkiye Kastomonu Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden bölgeye 50 çadır, 500 battaniye, 250 yatak, 50 ocak, 50 mutfak seti, 50 su bidonu ve muhtelif gıda malzemesi sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Kızılay ekipleri tarafından yapılacak ihtiyaç tespiti çalışmaları ve kaymakamlıktan gelecek taleplere göre bölge için gerekli yardım malzemelerinin sevk edilmesi yönünde çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 16:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?