3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk Kızılayı'ndan Gazze kampanyası

Avrupa Türk Birliği ve İstanbul Özel Halk Otobüsleri A.Ş, Türk Kızılayı'nın ''Gazze Ağlamasın'' kampanyasına bağışta bulundu.

Kızılay Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk halkının yaptıkları çağrıya büyük destek verdiğini ve bundan sonra da vermeye devam edeceğine inandığını ifade etti.

Filistin'de meydana gelen tahribat sonrasında şimdi yapılacakların çok daha önemli olduğunu belirten Küçükali, çocuklar, kadınlar ve yaşlıların çok zor durumda olduklarını ve bunun için proje ürettiklerini söyledi. Yapacakları binalarla ilgili olarak Gazze'de arazi tahsisiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Tekinali, Kızılay'ın 11 TIR'ının daha bugün Gazze'ye giriş yapacağını bildirdi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, Gazze'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını ifade ederek, ayrım yapılmadan her yerin tahrip edildiğini, bugün bu yaraları sarma dönemi olduğunu söyledi. Gazze'ye şefkat elinin uzanması için en güvenilir kurumun Kızılay olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, Avrupa Türk Birliği'nin bu amaçla yardım topladığını ve kendisinden burada bulunmalarını istediklerini belirterek, yardımların süreceğini kaydetti.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ise, Filistin halkı adına Türk halkına en derin şükranlarını sunduğunu belirtti. Türkiye'den her zaman yüzde yüz destek aldıklarını dile getiren Maruf, Gazze'de altyapının tamamen yok edildiğini söyledi. Maruf, ''Bu yardımlar elbette çok önemli, ancak esas ihtiyacımız olan İsrail'in üzerinde uluslararası bir baskı kurulması'' dedi.

Konuşmaların ardından Avrupa Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı Binad Doğan, 27 bin 730 euro ve 7 bin 70 İsviçre Frangı, İstanbul Halk Otobüsleri Anonim Şirketi adına Yönetim Kurulu Başkanvekili Sedat Selahattin Şahin de 200 bin TL kampanyaya bağışta bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?