3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk sinemasından Berlin'e çıkartma

Son yıllarda büyük atılım yapan Türk sinemasının yurt dışına daha fazla açılımını sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema sektörünün temsilcileri, 25-27 Mart tarihleri arasında Berlin'i ziyaret edecek.

Berlin'deki toplantılarda, Türkiye ile Almanya'nın ortak yapımlar çekebilmesi için görüşmelerde bulunulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk sinema sektörü temsilcilerinin yer alacağı 13 kişilik heyetin Berlin Sinema Fonu'nun davetlisi olarak Almanya'ya gideceğini söyledi.

Çelik, Berlin'de 2 gün süreyle iki ülke arasında nasıl ortak yapım ve projeler geliştirilebileceği yönünde konuların ele alınacağı bir panelin de gerçekleştirileceğini belirtti.

İki ülkede sinema konusundaki fonların nasıl bir sistemle çalıştığı konusunda da bilgi alışverişinde bulunulacağını anlatan Çelik, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

"Bizden oraya gidecek olan yönetmen ve yapımcılar da orada 2 gün boyunca projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunacak. İlk defa böyle bir uygulama yapıyoruz. Buraya kadar gelinen noktada, Türkiye'de sinemanın son 4 yılda gösterdiği hızlı gelişim grafiğinin çok büyük etkisi var.

Çünkü burada özellikle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Türkiye'ye karşı çok büyük ilgi var. Avrupa'da yapılan birçok uluslararası toplantı ve festivale Türkiye'den filmleri davet ediyorlar ve orada hem yarışma hem de özel yarışma alanları içinde filmlerimizi gösteriyorlar. Bu da tabii Türkiye'deki gelişme grafiğini gösteriyor."

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?