5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Türk Telekom kampanya başlattı

Türk Telekom, internet ve bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla "Her Eve Son Sürat İnternet Her Eve Bilgisayar" adlı kampanyanın startını verdi. Her gelir grubuna yönelik tasarlanan bilgisayar ve internet kampanyasında, uygun fiyatlı bilgisayarların TTNET'in geniş bant internet hizmeti ADSL ile birlikte sunulacağı bildirildi. 

Kampanyanın tanıtım toplantısı, bugün Sheraton Otel'te gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da katıldı.

Tanıtım toplantısı sırasında 81 ili temsilen Türk Telekom'un davetlisi olarak Ankara'ya gelen 81 çocuk da bilgisayarlarının başında hazır bulundu. 

Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 21. yüzyılda bilgi toplumu olması gerektiğini ifade etti. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin Türkiye'nin her yanında, yapılan her işte yaygın olarak kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Erdoğan, demokrasinin daha iyi anlaşılması, adalet ve kalkınmanın sağlanması, yatırımların hızlanması için bilginin iyi yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bilgiyi yönetmenin, insanı yönetmenin ve parayı yönetmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunların başarılması halinde Türkiye'nin geleceği yürüyeceğini, bunların başarılamaması halinde ise patinaj yapılacağını, geriye gidileceğini belirtti. Bilgi toplumuna geçişin kolay olmayan bir süreç olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde herkesin aşkla, şevkle çalışması, gerekli iradeyi ortaya koyması gerektiğini bildirdi.

Bu konuda devlete olduğu kadar özel sektöre düşen görevler de bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak e-devlet projesine büyük önem verdiklerini, bu nedenle bu projeyi hükümetin Acil Eylem Planı'na koyduklarını anlattı. Bu projeyle münferit çalışmaları tek proje altında toplayarak daha kaliteli, hızlı, şeffaf bir kamu hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydeden Erdoğan, bundan böyle vatandaşların kapı kapı dolaşmadan kamu hizmeti alabileceklerini söyledi. 

"İNTERNET KULLANICILARI ARTACAK"

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son yıllarda internet abone sayısında ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Başbakan Erdoğan, 2002 yılında 1 milyon 300 bin olan abone sayısının bugün 2.5 milyona yaklaştığını ifade etti. İnternet kullanıcılarının sayısının 16 milyona ulaştığını dile getiren Erdoğan, "Her Eve İnternet, Her Eve Bilgisayar" kampanyasıyla bilgisayar, internet ve ADSL kullanıcılarının ve abone sayısının artacağını belirtti.

Doğru bilgiye daha hızlı erişim şansına sahip olan vatandaşların, Türkiye'nin verimliliğine daha fazla katkı sağlayabileceklerini dile getiren Erdoğan, bilgi ve hizmetin niceliği ve niteliğinin de her geçen gün daha da yükseldiğini kaydetti. Daha geniş kitlelerin bilgilenme ve sorunlarını dile getirme imkanına kavuşmalarının demokrasinin gelişmesine de katkı sağlayacağını anlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: 

"Bilgi ve iletişim teknolojileri ve internet sayesinde faaliyetlerimizin hızlı, anlık sunumu mümkün olacak, muhataplarımızın tepki ve yorumlarını da anlık olarak görebileceğiz. Bu tepki ve yorumlara göre yeni çözümler ortaya koyabileceğiz. Daha hızlı çözümler ortaya koyabilecek, gecikmiş çözümün çözüm olmadığı fikrinden hareketle zamanında iş yapabilme yeteneğimizi artırmış olacağız. Ancak şu şekilde değerli zamanımızı verimli kullanabilir, hem özel sektörde, hem kamuda katılımcılığı sağlayabilir, ülkemizin gelişmesine ivme kazandırabiliriz."

BIÇAK-İNTERNET BENZETMESİ 

Her tür ürün ve her tür aracın dürüst ve samimi kullanıldığı zaman insana ve insanlığa çok faydalı olacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bıçak katilin elinde olduğu zaman insanın canını alır ama bıçak doktorun elinde bir neşter olduğu zaman hayat kurtarır. Ben interneti de böyle görüyorum. Dürüst, samimi insanların elinde olduğunda insanlık, aydınlık yarınları, küresel barışı kuracaktır ama samimiyetsiz, dürüst olmayanların elinde olduğu zaman küresel teröre hizmet edecektir" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet'e kuruluş yıllarında kalkınma ve refahın ölçüsünün vagon, lokomotif, tren yolu olduğunu hatırlatan Erdoğan, muasır medeniyet hedefinin sembolünün o günlerde demir ağlar, bugün ise bilgisayar ağları olduğunu ifade etti. Duble yollar ve hızlı tren projeleriyle ulaşım ağını kurdukları gibi bilgi ve haberleşme alanında da büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye'yi bilgisayar ve internet ağlarıyla öreceklerini söyleyen Erdoğan, bugün bir yandan Türkiye'nin her tarafını demir ağlarla örmeye devam ettiklerini, bir yandan da tüm ülkeyi bilgisayar ağları ile örmeyi sürdürdüklerini bildirdi. Türkiye'nin tam anlamıyla gelişmesi ve kalkınması için ulaşım ve haberleşme ağının bilgi teknolojileri ile bütünleşmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, bu çerçevede tüm okulları bilgisayar teknolojisi ile desteklediklerini bildirdi. İnternetin okullarda yaygınlaştırılması ile çocukların anne babalarına bilgisayar dersi verir hale geldiklerine dikkat çeken Erdoğan, her bilgisayarı bir kütüphane, bir eğitim-öğretim aracı olarak gördüklerini, çocukların da böyle görmesini istediklerini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köşedeki okullarda bile bilişim teknolojisi sınıflarının oluşturulduğunu anlatarak, bu projeyi mutlaka tamamlayacaklarını ifade etti. 

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, önündeki bilgisayardan törene katılan 81 çocuğa bir e-mail attı. Çocuklar da bu e-maili geldikleri illerde bulunan arkadaşlarına gönderdi. Başbakan Erdoğan, "basbakanimiz.com.tr" adresinden çocuklara gönderdiği e-mail mesajında şunları kaydetti: 

"Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Türkiye'yi mutlu ve müreffeh yarınlara sizler taşıyacaksınız. Bugün başlattığımız bu kampanya da yine özellikle sizler için, geleceğimiz içindir. Türkiye sizlerin azmiyle ilerlemeye devam edecek, her alanda dünyayla rekabet edebilen bir ülke haline gelecektir. O sebeple bilişim ve iletişim teknolojilerine özel bir önem veriyoruz. Geleceğe çok iyi hazırlanmanız için her zaman yanınızda olmaya, Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını sizler için harekete geçirmeye devam edeceğiz. Sizlere en önemli tavsiyem şudur. Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin. Bana göre başarının sırrı burada gizlidir. Yüzlerinizdeki umut, gözlerinizdeki ışık bu yolda bize güç veriyor. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz sizler, büyük başarılara imza atacak, bayrağımızı çok daha yükseklere taşıyacaksınız." 

Eskişehir'den Büşra Özoğuzlu isimli öğrenci ise Başbakan Erdoğan'a bir teşekkür mesajı atarak, "Ülkemizin geleceğiyle ilgili ufkumuzu açan nasihatleriniz için teşekkür ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda geleceğe bakacağız" dedi. 

Başbakan Erdoğan toplantının sonunda 81 ilden gelen çocuklara birer akıllı ajanda hediye etti. Erdoğan, Türk Telekom yetkilileri ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan, toplantı salonunda ayrılırken elindeki kamerayla kendisini görüntüleyen bir çocukla sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Sheraton Otel'den ayrıldı. 

YILDIRIM: İNTERNET KULLANICILARI ARTIYOR

Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, teknolojik gelişmelerin dünyada çok hızlı ilerlediğini belirterek 1996 yılında 6.5 milyar nüfusa sahip dünyada sadece 16 milyon insanın internet erişimi varken bugün bu sayının 1.5 milyarı aştığını kaydetti. Bölgesel olarak ise bazı ülkelerde internet ulaşımının nüfusun yüzde 80'ine kadar ulaşırken bazı ülkelerde yüzde 1'e bile ulaşmadığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Teknoloji büyük bir hızla gelişirken diğer taraftan da insanlar için büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Bu da bilgi ve teknoloji erişimindeki sayısal uçurumdur. Dünyada 9.5 milyon insan temel haberleşme hizmetlerinin hiçbirinden yararlanmıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bilgi iletişim teknolojilerindeki durumunu değerlendiren Yıldırım, Türkiye'de 1998 yılında 30 bin internet kullanıcı varken 2000 yılında bu rakamın 2 milyona çıktığını bugün ise yüzde 21 oranında artarak 16 milyona ulaştığını söyledi. Yıldırım, AK Parti Hükümetinin ortaya koyduğu vizyon ile Türkiye bilgi iletişim teknolojisinde Afrika seviyesinden dünya ortalamasının üzerine çıktığını, AB ortalamasının ise yarısına yetiştiğini kaydetti. 

Tüm bunların 3 yıl içinde olduğunun altını çizen Yıldırım, "4 yıl önce bu ülkede hızlı, geniş bant internet erişimi yoktu. Bugün geniş bant internet ADSL'de 2 milyon 250 bin aboneye ulaştık. 28 bin okulumuzda şuan internet bağlantısını kurmuş durumdayız. Bu yılın sonunda okullarımızın tamamında hızlı geniş bant internet erişimini sağlamış olacağız" diye konuştu. Yıldırım, bilgi toplumuna dönüşümde hedeflerinin sadece okullara internet bağlamak olmadığını e-devlet Projesi sayesinde vatandaşların devletin kapısından alacağı hizmeti vatandaşın kapısına hatta ayağına kadar götüreceklerini söyledi. Bu kapsamda çalışmalar başlattıklarını belirten Yıldırım, "2006 yılının sonunda 10 kamu kurumunda devlet hizmetleri e-devlet ile sağlanacak. 2007 yılında ise 500 binin üzerinde vatandaşımızın e-devlet kapısından hizmet alması mümkün hale gelecektir" dedi.
 
Bakan Yıldırım, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin her döneminde alfabe okur-yazarlığı seferberliği başlatıldığını ve bugün alfabe okur yazarlığının yüzde 90 seviyesine çıkartıldığını ancak dünyada bugün gelişmişlik ölçütü olarak bilgisayar okur-yazarlığı oranının dikkate alındığını belirterek şöyle konuştu: 

"Yeni hedefimiz halkın bilgisayar okur-yazarlığı seviyesini yükseltmektir. Eskiden büyükler küçüklere öğretirlerdi ancak teknolojiyi daha iyi kavrayan çocuklar bilgisayarı evde anne ve babalarına öğretiyorlar. Bu nedenle önce çocuklara bilgisayar okur-yazarlığı eğitimi verdik. İlmi öğrenmek için Çin'e gitmeye gerek yok. Her şey parmağınızın ucundaki tuşa basmak kadar kolaydır. O yüzden bu proje Türkiye'nin geleceği, hepimizin geleceğidir."

"TÜRK TELEKOM'UN İNTERNET İNDİRİMLERİ DEVAM EDECEK" 

Türk Telekom Genel Müdürü Doany ise tamamını Türkçe yaptığı konuşmasında geleceğe yatırım yapmanın Türk ekonomik gelişimi için çok önemli olduğunu, ancak Türkiye'deki bilgisayar sayısı ve okur-yazarlık oranın eksikliğinin en büyük engel olduğunu söyledi. Türk Telekom olarak bu konuda yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Doany, bu kablosuz yerel kapasiteyi artırarak ADSL bağlantısını 3 milyona çıkardıklarını, gelecek yıl 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Doany, aynı kapsamda Türkiye'de dijital santral projesini başlattıklarını da hatırlatarak bu sayede Türkiye'deki her noktaya, her köy ve mezraya genişbant internet hizmeti sunulacağını kaydetti. Herkesin internete rahat ulaşabilmesi için internet fiyatlarında indirim yaptıklarını belirten Doany, bu indirimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

KAMPANYANIN İÇERİĞİ

"Türk Telekom Türkiye'de bilgisayar sahipliği ve okur-yazarlığını artırmaya kararlıdır" diyen Doany, Türkiye'de bilgisayar sayısının azlığının çözüm gerektiren bir sorun olduğunu bunun için her ailenin bir bilgisayar sahibi olması gerektiğini söyledi. 

Toplantı sonunda projeye ilişkin bilgi veren Doany, bilgisayarın sadece eğitim aracı olmadığını aynı zamanda iletişim ve eğlence aracı olduğun vurguladı. Doany, bugün başlattıkları proje sayesinde 2006 sonuna kadar 200 bin yeni bilgisayarı Türkiye'yi ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilgisayarların yerel üreticiler Vestel ve Casper tarafından üretileceğini anlatan Doany, 1 Ekim-31 Aralık 2006 tarihleri arasında sürecek kampanyayla her gelir grubuna yönelik tasarlanan bilgisayar ve internet kampanyasında uygun fiyatlı bilgisayarların TTNET'in geniş bant internet hizmeti ADSL ile birlikte sunulacağını bildirdi.

Kampanya ile TTNet'ten 24 aylık hizmet almayı tercih eden kullanıcılar 256 kbps'den 2 Mbps'e kadar her hızdaki, tercihlere göre kotalı veya kotasız ADSL paketinden yararlanabilecekler. Kampanyada, ilk iki ay için müşterilerden herhangi bir ADSL ücreti talep edilmeyecek. Tüm bilgisayarda çocukların güvenli bilgisayar ve internet kullanımı için ebeveyn kontrol programı, antivirüs programı ve Microsoft Office öğrenci ve öğretmen sürümü bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:42:33
Güncelleme :1 Ekim 2006 Pazar 16:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayati IP: 85.105.69.xxx Tarih : 16.10.2006 19:57:50
paket fiyatları güzel ama teknik özelliklerini nereden temin edebiliriz. alacağımız ürünün özelliklerini bilmek hakkımız değil mi?

Muammer OĞUZBEY IP: 85.100.195.xxx Tarih : 15.10.2006 12:54:26
kampanyanın amacıda içeeriğide güzel ama fiyatlar ve blg nin özelliklerinide yazsanız da bilsek..!

acar demir IP: 212.175.112.xxx Tarih : 13.10.2006 09:19:08
kampanya güzel ,amac interneti yaygınlastırmaksa, sadece adsl için de ayrıca kampanya yapabilirdi

oner IP: 83.66.78.xxx Tarih : 13.11.2008 08:42:09

valla aynen kampanya diyorlar acsını çıkarıyorlar telekomda olsa smile olsa fark etmiyor


batuhan albayrak IP: 78.160.179.xxx Tarih : 8.09.2008 00:52:36

yani bir ton açiklama yapıyorlar ama kayda değer hiç bir şey varmı acaba.sadece milleti nasıl kandırıp nasıl sömürürüz diye bir zihniyet var.dünyanın en yavaş ve en pahalı internetini kullanıyoruz.sonra bide telefon belasını millete dayatıyolar.internet almak için bide telefon aboneliği şart.bırakın kardeşim bu boş lafları. ya adam gibi birşeyler yapın yada susunda adam sansınlar sizi.....pes doğrusu başka birşey demiyorum


sibel özhan IP: 88.247.212.xxx Tarih : 29.04.2008 09:28:29

dünyanın en yavaş internetini kullanıyoruz.dünyanın en pahalı internet ücretini ve baglantı ücretini ödüyoruz..her eve internet kampanyasını destekliyoruz ama parası olmayan adam nasıl evine internet baglatsın.


AKİF ÖZSOY IP: 88.224.216.xxx Tarih : 27.04.2008 16:09:29

ben 11 yasındayım babaam bana bılgisayar almıyordu ama bu kanpanyayı görünce almaya karar verdi bu kanpanyada emegi gecen tüm abılerıme tesekur ederim