4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Türk'e tuzak kuran güvenlikçi tutuklandı

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e hayali suikast düzenlemeyi planlayan zanlı M.B. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Eski Bakan Türk'e yapılacak suikasti önleyeceğini öne sürerek kahraman olmayı amaçlayan zanlı M.B. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi. Terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından sorgulanan zanlı M.B. terör bağlantısı olmadığı gerekçesiyle Nöbetçi Suçüstü Savcılığı'na sevk edildi. Nöbetçi Savcı tarafından sorgulanan zanlı, daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılan zanlı M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanma kararını duyunca gözyaşlarına hakim olamayan zanlı bir ara baygınlık geçirdi. Zanlının yakınları Adliye içinde ve dışında basın mensuplarına tepki göstererek çekim yapmalarını engellemeye çalıştı. Basın mansupları ile ailesi arasında yaşanan tartışmanın ardından M.B polis aracına bindirilerek cezaevine götürüldü. Zanlı M.B, eski Bakanı Türk'ün kapısına 'Öleceksin' yazılı notu yapıştırmıştı.

Polis, notu yapıştırmak için kullanılan bantta M.B.'nin parmak izini saptamıştı. M.B. ifadesinde 'suikasti önleyen güvenlik görevlisi olanarak anılıp kahraman olmak için böyle bir yol izlediğini' belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?