4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Türkiye'nin aydınlık yüzü

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ilk kez birlikte müzik icra etti. Rengim Gökmen'in yönettiği konserde küçük sanatçılar büyük övgü aldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Doğuş Grubu'nun organize ettiği Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birlikte verdiği konserde, en küçüğü 10, en büyüğü 16 yaşında olan DÇSO üyesi çocuklar, CSO'yla birlikte ilk kez müzik icra etti. 

Şef Rengim Gökmen'in yönettiği konserde, küçük keman sanatçıları Hasan Gökçe Yorgun (15), Alican Süner (15) ile Elvin Hoca (10) ve viyolonsel sanatçısı Cemal Ali (14) solist olarak başarılı performanslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer'in de izlediği konserde, izleyiciler Sezer çiftine konser salonuna girdikleri andan itibaren alkışlarla ilgi ve desteklerini gösterdi.

Sezerlere büyük alkış 

Konuşmasında Atatürk vurgusu yapan ve CSO'nun Ankara'ya Nisan 1924'te Atatürk'ün talimatıyla taşındığını anımsatan Gökmen, bunu kültür devriminin başlangıcı olarak değerlendirmek gerektiğini belirtti. 

Gökmen'in, "Sayın Cumhurbaşkanım, bu geceyi bizlerle paylaştığınız için onur duyuyoruz" sözleri, salondan yoğun alkış aldı. 

İkinci bölümde CSO ve DÇSO, Gökmen'in sunumuyla Ludwig van Beethoven'ın 5. Senfonisi'nden bir parçayı "Atatürk ve arkadaşları" için seslendirdi. 

CSO üyeleri, son iki parça öncesinde sandalyelerini ellerinde birer çiçekle kendilerine gelen DÇSO üyelerine vererek, tüm sahneyi çocuklardan oluşan orkestraya bıraktı.

Türk çocuklarına mesaj 

Sahnedeki 70 kişilik DÇSO'nun Türk çocuklarına bir mesaj vermek için kurulduğunu, bunun da müziği, doğayı, insanı ve yaşamı sevmek olduğunu ifade eden Gökmen'in, "Bizler tüm çocuklarımıza birer çalgı verebilirsek, onlar da ellerine silah almak istemeyecekler" sözlerini, Sezer çifti başta olmak üzere izleyiciler alkışlarıyla destekledi.

Sezer'in alkışladığı mesaj

Şef Rengim Gökmen'in (ortada beyaz ceketli), "Bizler tüm çocuklarımıza birer çalgı verebilirsek, onlar da ellerine silah almak istemeyecekler" sözlerini, Sezer çifti başta olmak üzere izleyiciler alkışlarıyla destekledi.

'Yerim ben seni'

Sezer çifti, konserden ayrılmadan önce küçük sanatçılar Cemal Ali ve Elvin Hoca ile fotoğraf çektirdi. Semra Sezer, küçük Elvin'in yanaklarını sıkarak, "Yerim ben seni canım, ne güzel çalıyorsun öyle" dedi.
Yıldız Yazıcıoğlu / Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 02:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?