3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türkiye'nin yeni yüzü; Elif bebek

Dünyaya Türkiye’nin kültürel zenginliklerini Elif bebek tanıtacak

Atatürk Kız Meslek Lisesi’ndeki tanıtım toplantısında projesiyle ilgi bilgiveren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Türkiye’nin ilk geleneksel dekoratif bebeği Elif”in beden, giysi ve takılarının patentlerinin alındığını söyledi.

Olgunlaşma enstitülerince hazırlanan, 250 liradan başlayan fiyatla satışa sunulan ve internet üzerinden de satın alınabileceği belirtilen Elif bebekten kar etmeyi düşünmediklerini belirten Çubukçu, maliyet yüksek olduğu için fiyatın da yüksek olduğunu söyledi.

Çubukçu, “Elif” bebeğin uzun ve titiz bir hazırlık sürecinden sonra ortaya çıktığını, Türk el sanatları kapsamında geleneksel giyim ve süsleme geleneklerinin bir arada sunulabileceği bir simge oluşturma fikriyle başladığını söyledi.

Bugün birçok ülkenin tanıtımlarında folklorik özellikler taşıyan bebekleri kullandığına işaret eden Çubukçu, “Bu bebekler ülkelerinin kültürlerini yansıtmakla kalmayıp aynı zamanda turizme yönelik katma değer oluşturmakta ve koleksiyonerlerin büyük ilgisini çekmektedir” diye konuştu.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 11:07:39
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?