5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ücretsiz fidan dağıtıldı

ÇUBUK'TA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI

Çubuk Belediyesi ve İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla vatandaşlara orman sevgisini kazandırmak ve fidan dikme bilincini aşılamak amacıyla çam fidanı dağıtıldı.

Atatürk Parkında düzenlenen çam fidanı dağıtımında 3 bin adet fidan yarım saatte vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Dünya Ormancılık Günü' programları ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hafta kapsamında vatandaşlara orman sevgisini aşılamak ve fidan dikimini yaygınlaştırmak için bazı programlar düzenleniyor. Programlar dahilinde Atatürk Parkına getirilen binlerce çam fidanı, görevli personel tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 3 bin adet çam fidanı yarım saat içerisinde tükendi.

Fidan dağıtımında vatandaşlara görevliler tarafından şapka ve el broşürü de dağıtılırken, fidanları nasıl dikecekleri konusunda da bilgilendirildi. Dağıtıma katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşlara bu güne kadar yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ağaç dikmenin önemine değinen ve vatandaşları ağaç dikmeye çağıran Özden, "Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre daha yeşil bir Türkiye bırakmak için çalışmalarımız sürüyor. Ağaç dikmeyi ilçemde 7'den 77'iye herkesin

yapmasını istiyorum. Aldığınız tüm fidanları bahçenize, tarlanıza mutla dikiniz. Bizim yürüttüğümüz çalışmalar tek başına yeterli olmaya bilir, her kesin bu işe gönül vermesini istiyorum. Özellikle diktiğimiz fidanları korumak, bakmak görevi elbette bizlerle birlikte sizlere de düşmektedir. Yaşadığımız çevremizi korumak hepimizin görevidir'' dedi.

Yeşil bir Çubuk için dağıtılan çam fidanlarını alarak kimileri bahçelerine, kimileri de köylerindeki arazilere dikeceklerini belirten vatandaşlar, ''Ormanlar bizim adeta akciğerlerimizdir. Ormanları korumak ve daha çok orman alanı yapabilmek için gayret gösteriyoruz. Belediyenin ve İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün sayesinde artık bizlerin de birer dikili ağacı olacak'' dedi.

ÇUBUK'TA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI
ÇUBUK'TA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI
ÇUBUK'TA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 10:56:03
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 14:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?