1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Ülkücüler'den 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Ankara Ülkü Ocakları’nın düzenlediği "Ata’ya saygı yürüyüşü" bölücü terör örgütü elebaşısını protesto yürüyüşüne dönüştü.

MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarı’nda toplanan Ankara Ülkü Ocakları mensubu, çoğunluğunu orta öğretim okullarının öğrencilerinden oluşan grup, Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından dua etti.

Kortej oluşturan ülkücüler tekbir getirerek "Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri", "İmralı’yı basarız Apo’yu asarız", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber" diye slogan attı. Anıtkabir’e ulaşan ülkücüler adına Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Alıcı, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Alıcı ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Alıcı özel deftere şunları yazdı:

"Eşsiz önder Atatürk, 2 gün sonra Samsun’a çıkıp büyük hareketi başlattığın, bizlere Gençlik ve Spor bayramı olarak hediye ettiğini günün yıldönümünü kutlayacağız. Bizler senin gönderdiğin yolda yürüme azmimizden hiç bir şey kaybetmeden Büyük milletimizi en kısa yoldan en kısa zamanda muasır medeniyetin önüne geçirmeye ant içtik. Bu yolda huzurunda bir kez daha eğilirken Cumhuriyetin ve büyük devletin bekçileri olduğumuzu bir kez daha söylüyor ve söz veriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 17:10:19
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?