1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Ülkücülerden hükümete protesto

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi bir grup, Gazi Üniversitesi Kampüs girişinde toplandı. AK Parti aleyhinde slogan atan grup, basın açıklamasının ardından Alparslan Türkeş’in anıt mezarına yürüdü.

Gazi Üniversitesi Kampüs girişinde toplanan yaklaşık 750 kişilik Ülkücü grup, ’Kutsal inancımızdan ve milli dayanışma şuurumuzdan aldığımız güçle, yılmayacağız yıkılmayacağız’ pankartı açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Dal, milli dinamikleri harekete geçirmek için toplandıklarını belirterek, "Irak’ta Türkmenlerin birçok hakkı elinden alınırken, Türk devletini yönetenler bu konuya kayıtsız kaldılar. ABD’nin politikaları doğrultusunda hareket edenlere sorulacak bir hesap olacaktır. Aylardır ’Bizi kurtarın’ diye inleyen ve şu anda bile feryatları bize ulaşan Türkmen kardeşlerimizin ABD, AKP, Talabani ve Barzani birliklerinden oluşan güçle daha zor şartlara sürüklenmeye çalışıldığı artık saklanamaz bir gerçek olmuştur. Kerkük Türk’tür, Türk kalacak" dedi.

Basın açıklamasının ardından ’Başbuğ Türkeş’, ’Biz Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganları atan grup, Alparslan Türkeş’in anıt mezarına yürüdüler. Türkeş’in mezarında dua okuyan grup, daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:31:39
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?