5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ümit Özdağ dava açacağını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ihraç edilen Ümit Özdağ, yarın yapılacak olan 8. olağan kongreye gitmeyeceğini açıkladı. Özdağ, partisinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararı ile ilgili sürecin devam edeceğini ve dava açacağı söyledi.
 
Özdağ, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin kendisi hakkında verdiği ihraç kararını değerlendirdi. İhraç kararı ile savunma hukukunun elinden alındığını genel başkan adayı olmasının engellendiğini kaydeden Özdağ, "Son iki ay içinde MHP Genel Merkezi'nin izlediği politika ve attığı adımlar ülkücü haraket tarafından büyük bir üzüntü, Türk halkı tarafından ise şaşkınlıkla izlenmektedir. Türk halkının ve ülkücü hareketin önünde programı ve fikirleri olması gereken MHP Genel Merkezi ne yazık ki dedikoducu ve ihbarcı olarak belirginleşmiştir" dedi. MHP Genel Merkezi'nin kendisini hapse attırmak, üyelikten atmak, kamuoyu önünde küçük düşürmek için iftiralarda bulunduğunu savunan Özdağ, "Ülkücü hareket MHP Genel Merkezi'nin temsil ettiği seviyeye uygun görmemiş, ayıplamış ve yapılanlardan utanmıştır. Ülkücü haraket, yüksek bir ahlaki seviyeyi temsil etmektedir" dedi. MHP üst kurul delegelerine baskı yapmadığını, tehdit etmediğini, makam önermediğini belirten Özdağ, üstü kurul delegelerine düşüncelerini anlattığı kitaplarını, konfrens CD'lerini yolladığını, televizyonda kendi programlarını izlemeleri için SMS mesajı çekerek programların kanallarını ve saatlerini bildirdiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü savunan Özdağ, "Sayın Bahçeli üst kurul delegelerine, yaptıkları bütün karalama kampanyalarına rağmen güvenmedi. Saın Bahçeli'nin her geçen gün daha da hırçın bir hava içine girdiğini, saldırılara yol açtığını ve nezaketini yitirdiğini üzüntü ile gördük. Bütün bunların nedeni Sayın Bahçeli'yi kongreyi kaybetme korkusunun sarmış olmasıdır" diye konuştu.
 
Bahçeli'nin MHP'yi Türk milleyetçiliği çizgisinden uzaklaştırdığını, AB'ci, mozaikçi bir Bahçeli partisi haline getirdiğini söyleyen Özdağ, "Şimdi sıra beyaz çorap giydiğini iddia ettiği ülkücüleri, üyelikleri üç kez sildikten sonra şimdi MHP üst yönetimden de tasfiye etmek istemektedir. Bahçeli bunun için kongreye tek aday olarak girmek konusunda ısrar etmektedir. Ülkücü delege ana dokusunun tasfiye edilmesine herşeye rağmen izin vermeyecektir " dedi. Özdağ, Bahçeli'nin kendisini engellemek için AK Parti tarafından desteklendiğine dair iddiaları ortaya attığını söyledi.
 
Kimsenin olay çıkarma gibi bir niyeti olmadığını söyleyen Özdağ, kongreye katılacaklara da çağrıda bulundu. Özdağ, "Ben ülküdaşlarımdan rica ediyorum. Kongrenin herşeye rağmen MHP'ye yakışan ağırlık ve coşku içinde geçmelidir. Asla bir taşkınlığa ve gerginliğe izin verilmemelidir" dedi. Bahçeli'nin kendisinin kongre salonuna alınmaması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini söyleyen Özdağ, "Böyle bir dilekçeye gerek yoktu. Ben daha önce de açıkladım. Hukuk dışına çıkmam ve hukukun sağladığı zemin olmadan kongre salonuna gitmem dedim ve kongreye vatandaş bir MHP'li olarak da gitmeyeceğim" diye konuştu.
 
Özdağ, daha sonra gazeteciler sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Bundan sonraki süreçte ne yapacaksınız?" yönündeki sorusuna Özdağ, kendisi hakkında verilen ihraç kararında sürecin tamamlanmadığını ve mahkemeye başvuracağını söyledi. Mahkemenin vereceği kararın kendisi için önemli olmadığını belirten Özdağ, MHP içinde mücadelesine devam edeceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?