5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

'Üniversitelerde şiddete hayır'

"Üniversitede şiddete hayır" diyen öğretim üyeleri, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünden Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı.

Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayten Alkan, üniversitelerin bir süredir şiddet ortamına çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Akademisyenlerin kimi zaman şiddete maruz kaldığını anlatan Alkan, öğrencilerin de can güvenliğinden yoksun bir biçimde öğrenim görmeye çalıştığını öne sürdü.

Alkan, saldırıların "üniversiteyi, özgür düşünce ortamını, akademik özgürlükleri, demokrasiyi, barışı hedef aldığını" savunarak, bu zihniyetin insanlığın yaşadığı pek çok büyük acının da başlıca faili olduğunu ileri sürdü.

Alkan, "Ülkemizde ve üniversitelerimizde çete ve zorbalık, satır ve silah sesi istemiyoruz. Biz özgür bir düşüncenin hakim olduğu, hiçbir tehdit altında olmaksızın düşüncelerin özgürce ifade edilebileceği bir üniversite istiyoruz" dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


aa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?