3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ünlü akademisyen misafirimiz olacak

Brezilya'da halk sağlığı alanında araştırmalar yapan dünyaca ünlü Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Paulo Buss, Türkiye'ye geliyor.

24 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan Prof. Dr. Paulo Buss ve beraberindeki heyet, 25 Ocak Pazar günü 12. Dünya Halk Sağlığı Kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. 26 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek olan Prof. Dr. Buss, Cumhurbaşkanı Gül'e 27 Nisan-1 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Dünya Halk Sağlığı Kongresi'ne verdiği destekten ötürü şükranlarını sunacak. Ziyareti kapsamında Sağlık Bakanı ve Dünya Halk Sağlığı Kongresi ile
ilgili üst düzey yöneticilerle de biraraya gelecek olan Buss, Dünya Kongresi Organizasyon Komitesi ve Bilimsel Komite Ana (Core) Grup üyeleri ile görüşmeler yapacak.

2007'den itibaren Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Buss'un halk sağlığına verdiği hizmetlerinden ötürü birçok uluslararası madalyası ve onur ödülü bulunuyor. Buss, Amerika kıtası başta olmak üzere Brezilya'da halk sağlığı alanında resmi ve sivil uluslararası kurum ve kuruluşlarda etkin bir şekilde görev alıyor.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?