4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Uygunsuz Gerçek'e salon kapatıldı

Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği (ALBİYOBİR), küresel ısınmanın dünyada neden olması beklenen felaketlere dikkat çekmek amacıyla, bugün vizyona giren 'Uygunsuz Gerçek" filmini ilgililere izletmek için yarın sinema salonu kapatıyor.

"Dünyayı korumak için çevreci yaklaşımların önemine" dikkat çekmek amacıyla, küresel ısınmaya karşı mücadeleye destek niteliği taşıyan "Uygunsuz Gerçek" filmini ilgililere izlettirmek için, yarın, Kızılay Büyülü Fener Gösteri Merkezi'nde, bir gösteri seansının biletleri toptan satın alındı.

Filmi izlemek üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Köyişleri, Çevre ve Orman, Sanayi ve Ticaret bakanlıkları ve EPDK, başta olmak üzere çevre ve enerji ile ilgili kamu kuruluşları temsilcilerine, ayrıca sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca basın mensuplarına davetiye gönderildi. Toplu fil izleme gösterisine, TEMA Vakfı, Ziraat, Çevre, Orman, Makine Mühendisleri Odaları, Doğa ve Çevre Derneği, Dalgıçlar Derneği, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği gibi tarım ve çevre ile ilgili dernek ve örgüt temsilcileri de gelecek.

Davis Guggenheim'in yönettiği, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un oyuncu olarak rol aldığı Uygunsuz Gerçek filminde, "tüm yaşamını küresel ısınma problemini çevreleyen yanlış anlama ve söylenceleri gözler önüne sermeye adamış bir adamın girişimleri" anlatılıyor. 2000 seçimlerinde aldığı tarihi yenilgiden sonra hayatının akışını yeniden biçimlendiren Al Gore'un, politika dünyasından elini eteğini çekerek tüm hayatını dünyanın kaçınılmaz felaketten kurtarmak için yaptığı girişimler anlatılıyor.



aa
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 13:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?