5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Uyuşturucu operasyonları

Ankara'da yılbaşı gecesi piyasaya uyuşturucu sürmeye hazırlanan satıcılarına yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bazı kişilerin yaklaşan yılbaşı nedeniyle piyasaya sürülmek üzere Ankara dışından uyuşturucu getirdiklerinin belirlenmesi üzerine afak adı altında bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Fuat B, ile Emre T. isimli 2 zanlı yakalanırken, ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramada bin 600 adet küçük poşetler içerisinde toplam 3 kg 795 gram ağırlığında esrar ele geçirildi.
 
Narkotik ekiplerinin Söğütaltı adı altında düzenledikleri bir başka operasyonda ise Serkan B, Mahsar Taylan D, Ahmet Cüneyt D, Ferhat D, Kerem A, İbrahim K. ve E.B. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde ve otomobillerinde yapılan aramada toplam 10 kg 420 gram esrar, 2 adet tabanca, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet, uyuşturucu ticaretinden elde edilen bin 970 YTL, 20 ABD Doları'yla uyuşturucu sevkıyatında kullanılan 4 adet otomobil ele geçirildi. Her iki operasyonda gözaltına alınan zanlılardan mahkemeye sevk edilen Fuat B, Serkan B, Mahsur Taylan D ve Ahmet Cüneyt D. isimli zanlılar tutuklanırken Emre T. isimli zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Ferhat D, Kerem A. ve İbrahim K. isimli zanlılar isi polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan E.B. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyonlarda ele geçirilen 14 kg 215 gram esrar maddesinin sokaklarda satılması durumunda 7 bin 150 kişiyi zehirleyeceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 13:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?