4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Başkent'te uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, 4 bin 900 adet Extacy hap ve 7 kg esrar ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde satıcı ve kullanıcılarına yönelik 'Labirent' ve 'Çevik' isimli 2 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonda "Suç işlemek maksadıyla oluşturulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve uyuşturucu madde kapsamında bulunan Extacy hap temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla Tekin K., Ali Osman K., Arif D., Sabahattin A., Haydar E., İrfan Ö., Hasan K., Merdan B., Özgür E., Sedat E., Naci K., Utku Y., Hakan E., Mehmet T., Tuna V., İbrahim Ö. ve Arif K. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 1 tabanca, 7 kg esrar, 4 gram kokain, 4 bin 900 adet Extacy hap, 620 YTL uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Tekin K., Ali Osman K., Arif D., Utku Y., Hakan E., Mehmet T., Tuna V. ve İbrahim Ö. isimli 8'i tutuklandı.

Ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasaya sürülmesi durumunda 8 bin 500 kişiyi zehirleyeceğinin değerlendirildiği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 14:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?