3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Uyuşturucu operasyonuna 52 gözaltı

Başkentte uyuşturucu kaçakçıları ve kullanıcılarına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu Altındağ ilçesi ve Hacı Bayram bölgelerinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda 'Turna' ve 'Boran' adı altında iki ayrı operasyon düzenlendi. 52 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 41 gram kokain, 10 gram eroin, 6 kilogram esrar, 10 bin 40 TL, 1 adet av tüfeği ve 34 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Zanlılardan 18'i, haklarında "uyuşturucu madde ve uyarıcı madde kullanmak" suçlarından yasal işlem yapılarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diğer zanlılar ise, "uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı, kokain maddesi, eroin maddesi ve afyon sakızı temin etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla haklarında düzenlenen evrakla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?