4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Uyuşturucu partisi TED kolejinde

TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu'nun ”Kolejde uyuşturucu partisi” iddiaları ile ilgili derhal inceleme başlattığı, bildirildi.

Bu çerçevede habere konu görüntülerin istendiği, incelemenin ardından gerekli açıklamanın yapılacağı kaydedildi.

TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kolej'de uyuşturucu partisi” başlığıyla bir televizyon kanalında yayımlanan, daha sonra da gazetelerde yer alan haberler anımsatılarak, ”Türkiye'nin gündemini meşgul eden üzücü ve tatsız haberlere ilişkin” velilere ve kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Söz konusu haberlere yer veren bazı basın organlarında, “olayın, TED Ankara Koleji'nde meydana geldiği” iddialarına da yer verildiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Türkiye'nin en köklü ve en saygın eğitim kurumlarından biri olmanın gereği ve çocuklarımıza, velilerimize karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle olaya ilişkin derhal inceleme başlatmış bulunuyoruz.

Kurumumuzun, söz konusu olaya ilişkin net bir inceleme ve açıklama yapabilmesi için, habere konu olan görüntülerin sansürsüz olarak incelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla ilgili kanaldan ve yetkili mercilerden habere konu olan görüntülerin tarafımıza iletilmesi talep edilmiştir. Görüntülerin detaylı olarak incelenmesinin neticesinde gerekli açıklama yapılacaktır.”

Emniyet habere tepkili

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, bir kolejde uyuşturucu kullanıldığına dair görüntülerle ilgili inceleme yapıldığını açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, bir kolejde uyuşturucu kullanıldığına dair görüntülerle ilgili inceleme yapıldığını belirterek, uyuşturucu ile mücadelede, ''olayların abartılarak ve toplumun paniğe kapılmasına neden olacak şekilde verilmemesi gerektiğini'' söyledi.

Çalışkan, haftalık basın toplantısında, bir televizyon kanalında yayınlanan ''okul tuvaletinde uyuşturucu kullanımı'' görüntülerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelenin çok zor olduğunu, bu mücadeleye toplumun her kesiminin katılması gerektiğini ifade etti.

Bu tür haberlerin, ''Uyuşturucu partisi'' gibi başlıklarla sunulmasının ''yanlış olduğunu'' kaydeden Çalışkan, bu tarz haberciliğin özendirici olabileceğini kaydetti.

İsmail Çalışkan, uyuşturucu ile mücadelede medyaya büyük görev düştüğünü, medyanın bu haberleri ''ölçülü ve gerçeği yansıtır şekilde vermesi gerektiğini'' söyledi. Çalışkan, bir süre önce Yeşilay tarafından hazırlanan bir raporda ''bağımlı sayısının 7 milyon civarında olduğu'' ifadesinin yer aldığını, bunun söz konusu olamayacağını belirterek, tüm operasyonlarda yakalanan kaçakçı ve bağımlı sayısının 17 bin olduğunu, bu rakamın ikiye katlanmasında bile böyle bir sayıdan çok uzak olduğunu bildirdi.

Çalışkan, ''Uyuşturucu olayları abartılarak ve toplumu paniğe sevk edecek şekilde verilmemelidir. Uzman kişilerin görüşlerine dayalı haber yapılmalıdır'' dedi.

Haberdeki kolejde kullanıldığı belirtilen maddenin uyuşturucu kapsamında olması durumunda, bu maddenin kaçakçılığını yapanlara adli işlem yapılacağını, kullananların ise ailelerinin bilgileri dahilinde tedaviye alınması gerektiğini belirten Çalışkan, ''Arkadaşlarımız kimlik tespiti çalışması yapıyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, haberde sözü edilen spreyin sporcuların sakatlıklarında kullandıkları sprey olduğunu'' hatırlatması üzerine Çalışkan, söz konusu spreyde yer alan maddenin tehlikeli ise reçeteye bağlanması gerektiğini vurgulayarak, ''Ancak böyle bir şey olduğunu sanmıyorum'' dedi


stv/aa
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 16:55:39
Güncelleme :5 Ocak 2007 Cuma 17:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?