3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Vali Önal ve Gökçek'e sert uyarı!

 
İçişleri Bakanı Atalay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Valisi'ne sert uyarıda bulundu: Göreve davet ediyorum, oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması konusunda çabuk mesafe alsınlar, yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlemler yapacağım...

Vilayetler Hizmet Birliği’nin Olağan Meclis Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehircilik düzenlemeleri kapsamında yer alan, merkezlerdeki oto galerilerinin şehirler dışına çıkarılması ile ilgili olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti ama Ankara en sıkıntılı illerden olmak üzere bazı vilayetlerin bu konuda mesafe almadıklarını kaydetti ve “Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ve Ankara Valisi’ni göreve davet ediyorum, basının huzurunda. Bu konuda çabuk mesafe alsınlar, yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlemler yapacağım,” dedi.

Toplantıya gelişinde Bursa’daki hastane yangınıyla ilgili de kısa bir açıklama yapan Atalay, sabah saat 02.15 sularında olaydan haberdar olduklarını, Başbakan’la ve Sağlık Bakanı’yla konuyu derhal değerlendirdiklerini söyledi ve sonuçta sağlık Bakanı Akdağ’ın, heyetiyle birlikte bir emniyet helikopteriyle Bursa’ya uçmuş olduğu bilgisini verdi. Atalay da Akdağ’ın sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya paralel olarak, soruşturmanın sürdüğünü belirtti ve olaydan kısa bir süre sonra müdahalede bulunulduğu bilgisini aktardı.

ATALAY’DAN TEMBEL VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINA SERT UYARI

Şehircilik düzenlemeleri kapsamında yer alan, merkezlerdeki oto galerilerinin şehirler dışına çıkarılması ile ilgili olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti ama Ankara en sıkıntılı illerden olmak üzere bazı vilayetlerin bu konuda mesafe almadıklarını kaydetti. Bakan Atalay, kendinden önceki dönemde başlatılan bu çabanın kendi döneminde daha da arttırıldığını söyledi ve göndermiş olduğu 2 genelgeden sonuncusunda bu Mayıs ayını bir son tarih olarak koyduğunu dile getirdi. Şu ana kadar 18 ilin, oto galerilerini şehir dışına çıkararak bunu tamamladığı, 50 ilde belli çalışmaların devam ettiği ve bazı illerde de herhangi bir çalışma olmadığı bilgisini veren

Atalay şu sözlerle uyarılarda bulundu:

ÇALIŞMA YAPMAYANLARLA İLGİLİ BEN ÇALIŞMA YAPACAĞIM

“Bakın, benim bugünkü ifadem kesin bir uyarıdır arkadaşlar, kusura bakmayın. Bu oto galerileri çalışmasını yürütmeyen illerimizle ilgili ben çalışma yapacağım. Bu belediye başkanlarının görevi ama ben bu görevi valilerime de verdim son genelgeyle. Belediyelerde, istediğim çabuklukta sonuç alamadım ve valilerimize de bu görevi verdim.”

VALİ VE GÖKÇEK’İ GÖREVE DAVET ETTİ

"Valimiz yok burada, (Ankara) Büyükşehir Belediye Başkanımıza da söylüyorum, bakın, kendi seçim bölgem ve burası başkent aynı zamanda; bu konuda en sıkıntılı illerden biri Ankara’dır ama Ankara bu konuda bir mesafe almıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Ankara Valisini göreve davet ediyorum, basının huzurunda. Bu konuda çabuk mesafe alsınlar, yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlemler yapacağım. Vatandaşımızın bu konuda beklentisi büyük, bizden talebi oluyor, “Hani söz vermiştiniz, yerine gelmiyor,“ diyorlar, biz Ak Parti olarak söz verirsek yerine getiririz.”
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:57:46
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?