4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Vatandaş Gül'ün kapısına dayandı!

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına seçildiği 28 Ağustos'tan itibaren vatandaşların çeşitli taleplerini içeren yoğun başvurularla karşı karşıya kaldı. 10 gün içerisinde 411 kişinin başvurduğu Gül'den en çok ne talep ediliyor?

Vatandaşlar, göreve seçilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül'ün adate kapısına dayandı.
Cumhurbaşkanı Gül'e, göreve seçildiği 28 Ağustos gününden başlayarak 7 Eylül gününe kadar geçen 10 gün süre içinde 411 kişi çeşitli konularda talepde bulundu. Talepte bulanların yarısını yakını Gül'den para ve iş talebinde bulundular.

Edinilen bilgiye göre, geçen 10 gün içinde Çankaya Köşkü'nden çeşitli konularda talepte bulunmak için ortalama 50 kişi başvuruda bulundu.

İş ve para talebiyle Köşk’e başvurunların sayısı ise ilk 10 günde 193’e ulaştı. İş ve para isteğinin ardından, başvuruda bulunanların 71’i çeşitli konularda adalet talebini iletti.

Cumhurbaşkanlığı’nın “adalet” kategorisi altına aldığı bu başvuruları, eğitim-kültür alanındaki başvurular, çalışanların ve emeklilerin kişisel sorunlarıyla ilgili başvurular ve sağlık sorunları ile ilgili başvurular izledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ilk 10 gününde Çankaya Köşkü’ne Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde yapılan başvuru sayısı ise 39 olurken, çeşitli taleplerle yapılan kurumsal başvurular ise 43’e ulaştı. Kurumların başvurularının dörtte biri yerel yönetim sorunlarıyla ilgili oldu.

ANKA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?