3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ve ligden düştü!

İkinci yarının flaş takımı Kardemir Karabükspor, iki kez geriye düşmesine rağmen Ankaragücü'nü 3-2'lik skorla mağlup etti.

Mücadeleyi kaybeden, sezon başından bu yana çok büyük sıkıntılar yaşayan Başkent temsilcisi ise ligin bitimine 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşen ilk takım oldu.

Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda, ikinci ligde hedeflediği şampiyonluğa ulaşamamasına rağmen Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı göstermiş, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, “başkent ekibinin” Birinci Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan kanun, Ankaragücü'nün Süper Lig'e yükselmesini sağlamıştı. Ankaragücü o tarihten itibaren hiç düşmeden mücadelesini Süper Lig'de sürdürmüştü.

KARABÜK TAM GAZ

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Kardemir Karabükspor, konuk ettiği Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti.

Ev sahibinin gollerini 45+3 ve 75. dakikalarda Jahic ile 65. dakikada penaltıdan Cernat attı. Başkent ekibinin golleri 21. dakikada Serol Demirhan ve 67. dakikada Aybars'tan geldi.

Ankaragücü'nde Veli Torun, 71. dakikada kırmızı kart göstererek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Bülent Korkmaz'ın talebeleri, puanını 34'e yükseltti. Ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen son sıradaki Ankaragücü ise 11 puanda kaldı.

"BU, CAMİANIN ÇÖKÜŞÜ DEĞİL"

Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Karabükspor maçı sonrasında şunları söyledi: "Çok iyi bir futbol sergiledik. Üst düzey bir oyun sergiledik. Bu çocuklar her geçen gün daha çok gelişiyorlar. Türk futboluna yararlı olacak futbolcular yetiştirmek istiyoruz. Bugün bana göre hakem sadece 1 tane doğru karar verdik. Hakemler de son haftalarda çok formsuz. Küme düştük ama sanılmasın ki bu Ankaragücü'nün çöküşü. Bu camia yükselmesini iyi bilir. Bu, camianın tükenişi değil."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:04:58
Güncelleme :25 Şubat 2012 Cumartesi 16:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?