3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Vicdanı katilin peşini bırakmadı!

Başkentte bir süre önce ilişkisi olduğu yaşlı kadını öldüren işçi emeklisi, vicdan azabına dayanamayarak intihar etmek isterken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya ilçesi Necatibey Caddesi 10/18 numaralı evde yaşayan Sevim Çağatay'dan (77) haber alamayan yakınlarının durumu bildirmesi üzerine eve gelen polis ekipleri, yaşlı kadını hunharca bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüş buldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti aydınlatmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda D.D. (60) isimli işçi emeklisinin Sevim Çağatay ile bir süre önce ilişkisi olduğu belirlendi. Girdiği vicdan azabı
ile Oran'daki ormanlık bölgeye giderek ilaç içip intihar etmek isteyen ancak bunda başarılı olamayınca hareket halindeki araçların önüne atlayan katil zanlısı D.D., polis tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan D.D.'nin üzerinden "Bu hayattan bıktım, ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir intihar mektubu çıktı. Yapılan sorgulamada cinayeti itiraf eden katil zanlısı D.D., Sevim Çağatay ile aralarında bir yıl kadar önce ilişki olduğunu ancak uzun süredir görüşmediklerini söyledi.

Cinayetten bir süre önce Çağatay'ın kendisini arayarak "Seninle bir işimiz var, görüşmemiz gerekiyor" demesi üzerine görüştüklerini anlatan D.D., kendisini doktora götürmesini isteyen Çağatay'a işi olduğu gerekçesiyle olumsuz cevap verdiğini belirtti.

Çağatay'ın bunun üzerine tepki göstererek kendisine hakaret ettiğini iddia eden D.D., yaşanan tartışma sırasında Sevim Çağatay'a tokat atması üzerine yaşlı kadının "Polise haber vereceğim" diye kendisini tehdit etmesi üzerine cinayeti işlediğini itiraf etti.

Zanlı, yapılan polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haluk balaban IP: 88.228.218.xxx Tarih : 27.03.2009 21:21:28

Adamda vicdan varmış ? acaba hamamönünde 47 yıllık çarşıyı hukuksuz kanunsuz yıkan altındağ belediye başkanı veysl tiryakide bu katil kadar VİCDAN VARMI ? çünki yıktığı alan hacettepe üniversitesi mülkü ve kanuni yıkm kararı yok ve arkasındaki belediye meclis üyelerinin ankaralıların elinden aldığı evler görünsün diye 32 iş yerini yıktı. Mahşerde hesaplaşacağız  bu katil kadar VİCDAN YOK TİRYAKİDE ...?