5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Vicdanlara zarar çete

Hastanelerde sıra bekleyen insanları sıkıştırarak para ve telefonlarını çalan çete çökertildi. Çete bu yolla aylık 150 bin lira kazanıyordu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Masası ekipleri, 81 il ve bağlı ilçelerdeki hastanelerde hasta ve yakınlarından para çalan 16 kişilik çeteyi çökertti. Hastanelerin danışma, kayıt bölümü, kan alma ünitesi, poliklinik önleri gibi yerlerde sıra bekleyen yaşlıları sıkıştırarak cüzdan, para, cep telefonlarını çalan çetenin faaliyetleri kameralarla kayıt altına da alındı. Mağdurlar arasında sekiz yaşındaki kanserli çocuğunun tedavisi için Ankara’ya gelen bir baba da var.

Hırsızlık masası dedektifleri, hastanelerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili şikâyetler üzerine harekete geçti. Başkentle birlikte bütün il ve ilçelerin hastane güvenlik kameraları incelemeye alındı. Dört ay süren ve özel yöntemler kullanılarak yapılan incelemelerde, danışmada, kayıt bölümünde ya da kan alma ünitesi önünde sıra bekleyen insanların beş altı kişilik gruplarca sıkıştırıldığı ve soyulduğu saptandı.

Aylık 150 bin lira

İlk zanlıların kimliğini saptayan polis, teknik takiple çete üyelerini izlemeye aldı. Zanlılar Ankara’da buluşup, önce illeri saptıyor, ardından da dörder kişilik ekiplerle illere dağılıyordu. Gittikleri yön üzerinde il ve ilçelerde kalabalık hastanelere girip, hırsızlık yaptıktan sonra da yakalanmamak için başka gruplarla yön değiştiriyordu.

Çalışmalarını tamamladıktan sonra harekete geçen polis, Ankara, İstanbul ve Kırıkkale’de eşzamanlı operasyon yaparak 16 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin aylık 150 bin lira gelir elde ettiği saptanırken, yetkililer zanlıların banka hesapları başta olmak üzere malvarlıklarına el konulması için de çalışma başlatıldığını söyledi.

Mağdurun çocuğu kanser

Çetenin mağdurlarından biri de Kocaeli’nde yaşayan ve sekiz yaşındaki kanserli çocuğunun tedavisi için Ankara’ya gelen çaresiz bir babaydı. 500 liralık borçla çocuğunu başkente getirebilen ve Gazi Hastanesi’nde tetkik yaptırmak için sıra beklerken parası çalınan kişi çete üyelerini teşhis etti.

Radikal
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 13:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?