3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Vitamin'e ABD'den ödül

Türk Telekom'un eğitim yazılımı Vitamin'in Amerika pazarı için geliştirilen versiyonu uluslararası bir ödül daha aldı. Vitamin'in ABD versiyonu 'İnternetteki En İyi Eğitim Çözümü' seçildi.

Türk Telekom'un eğitim teknolojileri şirketi Sebit, ABD pazarı için geliştirdiği eğitim programı ile Amerikan Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Birliği tarafından verilen "İnternetteki En İyi Eğitim Çözümü" ödülünü kazandı.

Vitamin eğitim yazılımının Amerika pazarı için geliştirilmiş olan versiyonu Adaptive Curriculum, ABD'deki Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Birliği (Software and Information Industry Association-SIIA) tarafından sunulan CODiE Ödülleri'nin eğitim kategorisinde 'İnternetteki En İyi Eğitim Çözümü' seçildi. Sebit, geçtiğimiz yıl CODiE Ödülleri'nde, 'Eğitim endüstrisini değiştirecek derecede önemli bir ürün geliştirmesi' göz önüne alınarak kurumsal kategoride "Yılın Yeni Eğitim Şirketi" ödülünü kazanmıştı.

Sebit'in geliştirdiği Adaptative Curriculum, jüri tarafından, öğrencilerin bireysel farklılıkları ve değişik öğrenme düzeylerini gözetmesi, teknolojinin üst düzey kullanımı, kullanıcıya her aşamada geri bildirim vererek yönlendirmesi, görsel ve yazılım yapısının sofistike olması gibi kriterlerle değerlendirildi. Ödüle layık görülen Sebit'in oluşturduğu Adaptive Curriculum yazılımı, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilköğretim sınıflarındaki öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanmış, matematik ve fen derslerinde eğitim ve öğrenimi geliştirmeyi hedefleyen internet tabanlı bir sistem. Amerikan ulusal ve eyalet müfredatlarıyla örtüşen Adaptive Curriculum, kullanıcılarına sunduğu zengin 'Öğrenme Nesnesi' kütüphanesi sayesinde matematik ve fen öğrenimini kolay ve eğlenceli hale getiriyor.

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, Sebit'in kazandığı uluslararası başarı ile ilgili olarak, "Adaptive Curriculum ile öğrenci ve öğretmenlere, gelişmiş görsel içerik ve etkileşimle harmanlanmış, kişiselleştirilmiş öğrenme süreci yaşatan e-eğitim çözümleri sunuyoruz. CODiE Ödülü ile Adaptive Curriculum, İnternetteki En İyi Eğitim Çözümü ödülünü almasıyla alanındaki öncülüğünü kanıtlamış bulunuyor. Benzer şekilde, Sebit'i eğitim teknolojileri alanında dünyadaki lider şirketlerden biri olarak tanımlayan CODiE Ödülü, bu yoldaki inancımızı ve motivasyonumuzu artırıyor" değerlendirmesini yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?