4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Vize şebekesi çökertildi

Özellikle terör örgütü PKK'nın üyelerini AB üyesi ülkelere sahte belgeler düzenleyerek Türkiye'deki Büyükelçiliklerden vize alan bir gruba yönelik Damga isimli operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında biri TOBB, ikisi ATO'da çalışan toplam 35 kişi gözaltına alındı.


Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan'ın emriyle başlattığı planlı çalışmada vize şebekesi çökertildi. Doğu ve Güneydoğu kökenli 100'ü aşkın kişiyi Avrupa Birliği üyesi ülkelere transfer eden şebekeye yönelik yapılan çalışmada, bu kişilerden terör örgütü PKK üyelerinden 10 bin Euro, sıradan vatandaşlardan ise 5 bin Euro karşılığı vize temin edildiği anlaşıldı.

Damga adı verilen operasyon kapsamında bu sabah saatlerinde toplam 35 kişi gözaltına alındı. Ankara'da kurdukları bir şirket üzerinden başta Yunanistan olmak üzere 5 ülke büyükelçiğindeki adamlarıyla AB vizesi temin eden kişilerin iş ve evlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte kimlik, belge ele geçirildi. Gözaltında olan biri TOBB diğer ikisi ise ATO'nun çalışanın şebekeye sahte evrak tanzim ettiğini ifade eden emniyet yetkilileri, ayrıca gruba yardım ettiği belirlenen bir emekli emniyet müdürünün de sorgulandığını kaydettiler.

Operasyon kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın şebekenin uluslararası bağlantılarını mercek altına aldığının ifade edildiği çalışmada, örgüt bağlantılı sahte kimlikli kişilerinin de İnterpol aracılığıyla bulundukları ülkelerde aranmasının sağlacağı öğrenildi.
anka
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 12:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.99.173.xxx Tarih : 6.03.2007 14:37:30
Evet emniyet mensuplarımız çalışıyor doğuda terör estiren bu insanlar armızda da malesef geziyor ve masum hiç bir bilgisi olmayan sokakta büyüyen gençlerimizi ve çocuklarımızı adeta zehirleyerek devletin karşısına çıkarıyorlar... Halkımıza sesleniyorum bu insanlara ödün vermeyiniz hiç bir şey yapamasanız bile çevrenizdeki insanlara söyleyin, konuşun korkulacak zaman değil muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanadadır...