3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Voleybol yerleşkesinin temeli atıldı

Türkiye'nin ilk voleybol yerleşkesinin temeli geniş katılımlı bir organizasyonla atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından yürütülen voleybol yerleşkesi projesinin temel atma törenine MEB Bakanı Hüseyin Çelik, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile Aroma Voleybol Ligleri'nde mücadele eden takımların yöneticileri ve sporcuları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan MEB Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık olarak öğrencilerin spor yapmasına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Sporun küçük yaşlarda başlamasını istiyoruz. Sporun 'not meselesi' değil 'gönül meselesi' olmasını istiyoruz. Bu konuda hemen hemen tüm federasyonlarımızla işbirliği yapıyoruz. Bunların da sözde kalmaması için çabalıyoruz. Bugün çok önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Burada eğitim gören çocuklarımız, bundan böyle 'mektepli sporcular' olacak. Nitelikli sporcu yetiştirmek için spora küçük yaşlarda başlamak gerek. Bu doğrultuda 22 tane spor lisesi açmıştık. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımızı sürdürerek, nitelikli sporcu yetişmesine olanak sağlayacağız" diye konuştu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, Türk sporuna büyük katkı yapacak bir projenin temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Türk voleybolu ve Türk sporu için ileride büyük katkılar sağlayacak bir tesisin temelini atıyoruz. Elit sporcuların rasgele yetişme şansı yok. Bunun belli kuralları var. Bunun en önemli referans noktası okullardır. Spor-eğitim ilişkisini mutlaka sağlıklı bir şekilde kurmalıyız. MEB bu konuda çok hassas davranıyor.

Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların semerelerini gelecekte alacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı. GSGM Genel Müdür Vekili Yunus Akgül de, spor ve eğitimin bir arada götürülmesinin önemine dikkat çekerek, yapılacak tesisin olimpiyatlara hazırlıkta Türk voleyboluna ve sporuna büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise, Türk voleybolunun ilerlemesi için sürekli çalıştıklarını belirterek, "Türk voleybolu ve gençliği için üstlendiğimiz sorumluluğunun bilincindeyiz. Umut dolu geleceğin kapısının açılması için çalışıyoruz. Türkiye'nin ilk voleybol yerleşkesini açıyoruz. Bu yerleşke bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Burada yetiştireceğimiz sporcular ile birlikte Türk sporunu parlak günler bekliyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çelik, Başesgioğlu, Akgül ve Karabıyık, butonlara basarak yerleşkenin temelini attılar. 14 bin 540 metrekarelik bir alana inşa edilecek yerleşkede, 6 bin 500 kişilik uluslararası standarda sahip bir voleybol salonu, teleskopik tribünleri açıldığında 750 kişilik bir müsabaka salonuna dönüşebilen 2 adet ısınma salonu, 2 adet plaj voleybolu sahası, 16 derslikli spor lisesi, sporcu sağlık merkezi, performans laboratuarları, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı olmak üzere 3'er kişilik odalar, 240 yatak kapasiteli modern öğrenci yatakhaneleri, okul yemekhanesi, TVF idari binası ve ofisleri, kamp merkezi, kondisyon salonu, açık ve kapalı otopark ve destek üniteleri bulunacak.
Türkiye'nin ilk voleybol yerleşkesinin 1 Eylül 2010 yılında hizmete açılması planlanıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?