4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Yağış oldu, barajlar dolmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 gündür aralıklarla devam eden yağmurların barajlara sadece günlük tüketim miktarı oranında katkı yaptığını bildirdi.


Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, baraj havzalarına yağış düşmediği belirtildi.


ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, dün kent merkezinde metrekareye 10 kilogram civarında düşen yağışların, baraj havzalarınınbulunduğu bölgede fazla etkili olmadığını ifade ettiler.


Yetkililer, yağmurların, Ankara’ya su sağlayan barajlara 8 Haziran’da 720 bin metreküp, 9 Haziran’da 500 bin metreküp, 10 Haziran’da 366 bin metreküp, dün akşam ise 1 milyon 470 bin metreküp su bıraktığını kaydettiler. Yetkililer, "bu mevsimde Ankara’nın günlük su tüketiminin 1 milyon metreküp olduğu düşünülürse, yağan son yağmurlarla sadece günlük su tüketiminin karşılandığını" ifade ettiler. Ankara’ya su sağlayan barajlarda toplam 113 milyon 500 bin metreküp su bulunduğunu belirten yetkililer, Çamlıdere Barajı’nın kod altındaki suyuyla birlikte bu rezervin 213 milyon 500 bin metreküpe yükseldiğini ifade ettiler.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 16:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.78.xxx Tarih : 12.06.2007 18:00:07
"Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 gündür aralıklarla devam eden yağmurların barajlara sadece günlük tüketim miktarı oranında katkı yaptığını bildirdi." UYAN ANKARALI UYAN. BU HABER TAMAMİYLE YALAN. TOPRAK ALTINA SIZAN, BİTKİLER TARAFINDAN TUTULAN SULARI HESABA KATMIYORLAR. AYRICA YANLIŞ BİR UYATIRIM OLAN KAVŞAK KAYA BARAJINI HAKLI ÇIKARMAK İÇİN VATANDAŞA YANLIŞ BİLGİ VERİYORLAR. DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIM KAVŞAK KAYA BARAJI HAZİNESİNDE SU TUTAMIYOR. BU KONULARDA MÜHENDİSLER ODASININ RAPORU VAR. BU YANLIŞ VE RANTTAN BAŞKA AMACI OLMAYAN YATIRIMI HAKLI CIKARMAK İÇİN, İNŞAATI BİTTİĞİNDE VE SU TOPLAMAYA BAŞLADIĞINDA ASLINDA VAR OLAN, VE SUYU YETEN BARAJLARIMIZIN SULARINI HARCAYIP "İŞTE GÖRDÜNÜZ MÜ KAVAŞAK KAYA BARAJI BİTTİ ANKARANIN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ" DİYECEKLER. HALBUKİ ÖNCELİK GEREDE'DE DE YAPILACAK OLAN IŞIKLI BARAJINDA OLMALIYDI. BU BARAJ SU TOPLAMA HAVZASI İÇİNDE VE ORADAN GELEN SULAR MEVCUT BARAJLARIMIZI BESLEYECEK DURUMDA. "DEZENFORMASYON" SOSYOLOJİ LİTERATÜRÜNDE KULLANILAN BİR KELİME. ANLAMI KİTLELERİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMEK. GÖKÇEK SÜREKLİ BUNU YAPIYOR. HATIRLARSANIZ BU KONU DA AKP'Lİ BAKANLA ÇELİŞKİYE DÜŞMÜŞLERDİ.12 Haziran 2007 Ankara